Wijnen in Casa de Uco, Argentinië

Te midden van de wijngaarden, waar het aan niets ontbreekt

Bij het vallen van de avond worden de hoogste toppen van de Andes in vuur en vlam gezet. Spoedig zal de dag worden ingeruild voor de nacht met een ongekend mooie sterrenhemel, waar de Uco vallei een patent op heeft. Juan leunt achterover en geniet van de rustgevende omgeving terwijl het vuur in de vuurkorf knappert. Hier in Casa de Uco, zijn tweede thuis, vertelt Juan over zijn liefde voor wijn en hoe hij dit heeft weten te combineren met zijn droom mensen te laten genieten van het Argentijnse leven. 

​Juan Tonconogy is de 37 jaar oude eigenaar van Casa de Uco, een prachtig luxe design hotel, gelegen tussen de wijngaarden van de Uco Vallei, één van de belangrijkste Argentijnse wijnregio’s in de provincie Mendoza. Hij is opgegroeid in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en ging jaarlijks met zijn familie op vakantie naar de wijnregio waar ze hun tijd doorbrachten met een bevriend gezin. Naarmate hij ouder werd raakte hij steeds meer geïnteresseerd in wijn en het produceren hiervan. Niet veel later vertrekt hij naar Mendoza en koopt daar zijn eerste wijnhuis. 

Johan in gesprek met Juan

In onze online serie Gente Mágica interviews ging Johan in gesprek met Juan over zijn liefde voor wijn, zijn wijnhuis in de Uco vallei en over zijn liefde voor klassieke auto's. Bekijk het gesprek op ons Youtube kanaal of beluister het als podcast via Spotify of Itunes.

Bekijk het online gesprek

Een familiedroom

​Nu, enkele jaren later heeft Juan zijn eigen wijngaard in de Uco Vallei en verwelkomt hij, samen met zijn familie, zijn gasten tijdens een verblijf in Casa de Uco. “We wilden een prachtige plek creëren waar wijnliefhebbers hun eigen wijn kunnen blenden en waarbij ze kunnen verblijven te midden van de wijngaarden terwijl het hen aan niets ontbreekt”, vertelt Juan. De vader van Juan, Alberto Tonconogy, een befaamd architect uit de Argentijnse hoofdstad, heeft het hotel ontworpen en gebouwd. In het ontwerp is veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout en ruw beton. De grote raampartijen zorgen dat de adembenemend mooie omgeving, met de hoogste toppen van de Andes, als het ware naar binnen komt. Casa de Uco bestaat uit 7 kamers, 9 suites en twee villa’s. 

Uitstekende wijnen in een unieke omgeving

​Wijn speelt de hoofdrol in de Uco Vallei, bij Casa de Uco én in Juan’s leven. “Het is een van mijn grote passies. Mijn eerste wijnhuis was Finca Los Manza en nu is Casa de Uco ons nieuwe familieproject. Ik houd ervan om te experimenteren met nieuwe dingen in het wijnproces. Daarnaast werken we hard om onze gasten een fijn en zorgeloos verblijf te bieden. De mix tussen design, persoonlijkheid, hoogstaande service en natuur maakt ons uniek. Wij vinden het geweldig om onze gasten kennis te laten maken met onze wijnen, maar ook om ze kennis te laten maken met onze mensen en ze onder te dompelen in de energie van Mendoza”.

​Wijn is namelijk niet het enige wat de Uco vallei zo bijzonder maakt. Als u na een heerlijke avond vroeg in de ochtend ontwaakt in een van de hotelkamers van Casa de Uco en naar buiten kijkt terwijl de eerste zonnestralen de vallei voorzichtig tot leven wekken, dan kijkt u uit over de bergen die de vallei omringen. 10 minuten van Casa de Uco kunt u prachtige wandelingen maken in de ongerepte natuur waar de Uco Vallei overloopt in het Andes gebergte. In de avond geniet u van een uitstekend diner, samengesteld door de topkoks van Casa de Uco. Tot slot beschikt Casa de Uco ook over een uitgebreide spa waar u heerlijk in de watten wordt gelegd.

Een rondreis door Argentinië? - Met Mendoza en Casa de Uco?

Bent u benieuwd naar de wijnregio en Casa de Uco, wilt u meer weten over een rondreis door Argentinië en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Argentinië. Hier vindt u eveneens rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u een vraag of wilt u een reisvoorstel op maat ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit. Bel ons op +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl

Meer over Argentinië