Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

5 redenen waarom je Costa Rica niet mag missen

​Costa Rica wordt erkend als een van de meest gelukkige landen ter wereld. Met haar tropische regenwouden, dieren in het wild, ongerepte witte zandstranden is dit ook geen wonder. Op zich al een goede reden om Costa Rica te bezoeken, maar er zijn nog meer redenen. Hieronder geven wij je 5 redenen waarom je Costa Rica zeker niet mag missen.  

Natuur en een rijk dierenleven

Een rondreis door Costa Rica wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan natuur en een rijk dierenleven. Het is dus een absolute must voor natuurliefhebbers. Costa Rica is grofweg onder te verdelen in 6 gebieden die allemaal een unieke flora en fauna bezitten. 

  • Centrale hooglanden: het midden van het land wordt gekenmerkt door vulkanen, bergtoppen en koffieplantages;
  • Noord Costa Rica: tegen de grens met Nicaragua vind je de laaglanden, graslanden en agrarische gebieden. Het is de natuurlijke habitat van diverse watervogels;
  • Guanacaste: in het noordwesten van het land vind je het bijzondere droogwoud, maar ook de prachtige stranden aan de Pacifische kust;
  • Pacifische kust: onder de regio Guanacaste vind je nog meer stranden, maar ook indrukwekkende natuurparken. De regio vormt de overgang tussen het droge ecosysteem aan de kust en het vochtige van de Andes, hierdoor is het gebied erg gevarieerd;
  • Caribische kust: aan de andere kant grenst Costa Rica aan de Caribische kust, groene dekens van regenwoud lopen over in witte zandstranden die eindigen in de helblauwe zee. Schildpadden nestelen zich hier jaarlijks en je kunt hier geweldig snorkelen. De sfeer is tropisch en ontspannen;
  • Zuid Costa Rica: het zuiden is minder bekend, maar niet minder mooi. Het gebied nodigt uit tot avontuur. Het hoogtepunt is het Nationale park Corcovado. Het dichte en ongerepte regenwoud is een goede plek voor het spotten van dieren in het wild, zoals apen, krokodillen, jaguars en vogels. 

Een groot voordeel is dat de reisafstanden in Costa Rica niet groot zijn. Hierdoor is het mogelijk om in een reis meerdere gebieden van het land te bezoeken. 

Ontspannen, wellness en spa's

Na een avontuurlijke en actieve dag in de natuur van Costa Rica is het natuurlijk ook fijn om in de avond even tot rust te komen. Je bent tenslotte op vakantie. Gelukkig is Costa Rica ook een uitstekende bestemming om te ontspannen midden in de natuur. Ontspannen en genieten is namelijk onderdeel van het dagelijks leven van de Tico’s (de lokale bevolking). Zo behoort het schiereiland Nicoya in Guanacaste tot een van de blauwe zones waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. Het calciumrijke water in dit gebied, gezond eten, het gezinsleven en de levensstijl 'pura vida' zijn geheimen voor een lang leven.

De Tico’s weten dus hoe je moet ontspannen en tijdens je rondreis kun je dit zeker ervaren. Het land beschikt over een keur aan goede wellness en spa resorts. Zo kun je genieten van innovatieve ontspanningstechnieken zoals bodywraps, waarbij vulkanische modder, koffie, tropisch fruit en chocolade worden gebruikt om je huid te hydrateren. 

Autorijden in Costa Rica

Zelf met een huurauto rijden

We hebben al vaker gezegd dat rondreizen met een auto een van de mooiste manieren om een land of gebied te ontdekken. Dit geeft je de mogelijkheid om te stoppen waar je wilt en je komt op plekken waar je anders niet geweest zou zijn. Costa Rica is een land dat je heel goed met huurauto kunt bezoeken. De afstanden zijn niet groot, waardoor je nooit lang in de auto zit. De routes lopen veelal door natuurparken en zijn daardoor adembenemend mooi. Het geeft een gevoel van vrijheid en je kunt stoppen op die mooie plekken om nog meer van de omgeving te zien.

Unieke en kleinschalige accommodaties

​Niet alleen de natuur is bijzonder maar ook de accommodaties waar je kunt verblijven. Voor een rondreis door Costa Rica werken wij met een uniek aanbod aan accommodaties die een zijn gelegen op bijzondere locaties. Middenin het regenwoud, omringd door wilde dieren. Mooie cabañas direct aan het strand gelegen of hoger gelegen in de bergen met een 180 graden uitzicht over het omliggende woud en de Caribische zee op de achtergrond. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd en dit maakt de beleving van een rondreis compleet. Word in de ochtend wakker van spelende apen en kijk uit over het regenwoud terwijl je geniet van een fris ontbijtje met tropische vruchten. In de restaurants van de hotels kun je aanschuiven voor een goed diner met lokale gerechten en sluit je avond af met een cocktail in een hangmat op je privé balkon. Dit klinkt toch als genieten?

Rondreis door Costa Rica maken?

Bent u benieuwd naar Costa Rica en wilt u graag zelf een rondreis maken door dit groene land? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen