Boek nu zonder zorgen en mét duidelijkheid: Onze flexibele reisvoorwaarden. Lees meer

Beste reistijd Bolivia

De beste reistijd voor Bolivia is het hele jaar door. Het land kenmerkt zich door een zeer gevarieerd klimaat, dankzij de grote variatie in landschappen en hoogtes.

In het kort geldt:

  • Het hooggebergte: mei tot december
  • Laaglanden: het hele jaar door

De belangrijkste zaken op een rij

  • U kunt Bolivia het hele jaar door bezoeken;
  • Het land ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen in Bolivia precies tegenovergesteld zijn ten opzichte van de seizoenen in Europa;
  • Mei tot december zijn de beste maanden om Bolivia te bezoeken vanwege de zonnige dagen en een kristalheldere lucht;
  • De zomer valt in Bolivia gelijk met het regenseizoen, u moet dan rekening houden met plaatselijke stortbuien;
  • In de hooglanden kan het in de ochtend, avond en nacht behoorlijk afkoelen met temperaturen tegen het vriespunt.

De beste reistijd in Bolivia wanneer u reist met kinderen

Zoals eerder vermeld, is mei t/m september de beste reisperiode voor Bolivia. In deze periode vallen de mei- en zomervakantie. Het is ook mogelijk om tijdens de kerstvakantie naar Bolivia te reizen, wel kan er dan wat vaker een stortbui vallen door het regenseizoen. Bezoek samen met uw kinderen het Titicaca meer, waar u rondom het meer op de eilandjes en de oevers kennis kunt maken met de inheemse Quechua en Aymara bevolking. 

Rondreis door Bolivia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Bolivia maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij onze rondreis Bolivia en Peru die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis