Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Mexico: Familie Dicke

Familie Dicke

Daar gingen we, ouders en drie kinderen, op naar Mexico-Stad. Het was een overweldigend begin van een prachtige reis. 

De eerste dagen in Mexico-Stad

We kwamen aan op zaterdag. Beetje wennen, jetlag uitslapen en op de fiets door de stad. Op zondag wordt de belangrijkste verkeersader door de stad gereserveerd voor fietsers. Zeker voor een Nederlander een prettige manier om de stad te leren kennen. We hadden een uitstekend hotel, in een leuk en hip deel van de stad. 's Ochtends werden we gewekt door kolibries. Na musea en de Templo Mayor gingen we de volgende dag naar Teotihuacan, eens een van de machtigste steden ter wereld, dat was nog echt te voelen als je daar rondloopt. 

Door naar het oosten van Mexico

Na deze eerste indrukken vlogen we naar het oosten, naar Tuxtla Gutierrez, door naar Chiapas en San Cristobal. Onderweg hebben we een tocht met de boot door een canyon (Sumidero) gemaakt. HIer hebben we veel dieren gezien, zoals krokodillen, pelikanen, reigers en apen. Vervolgens zijn we per auto naar verschillende Maya-bolwerken gereden. We bezochten Palenque, Uxmal en Chichen Itza en uiteindelijk ook Tulum. Strand, jungle, regenwoud en leuke koloniale steden. Wat een afwisseling en wat een fijn land met behulpzame mensen, echt relaxed en met een lekkere keuken, heel anders dan je op basis van 'onze' Mexicaanse restaurants zou verwachten.

Mexico is, wat ons betreft, een echte aanrader voor gezinnen die van avontuur en afwisseling houden, maar toch ook veilig willen reizen; doen!

Sapa Pana Travel had alles prima georganiseerd met een betrouwbare Mexicaanse partner; alles op tijd en in een prima prijs-kwaliteit verhouding. Enige minpunt: het einde in Tulum. Waar de locatie prachtig was - met zeeschildpadden van meer dan een meter - kon het resort niet aan de (eigen) hoge verwachtingen voldoen. Door fietsen te huren in het dorp, hebben we toch ook hier een heerlijke tijd gehad met zon, zee en strand!

Mexico is, wat ons betreft, een echte aanrader voor gezinnen die van avontuur en afwisseling houden, maar toch ook veilig willen reizen; doen!

Familie Dicke

Rondreis door Mexico maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Mexico maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Mexico