Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Vriendelijkheid, natuur en kleurrijke vogels: onze Costa Ricaanse reis

Kitty & Jo

Sapa Pana Travel heeft voor ons een maatwerkreis samengesteld voor Costa Rica. Voor ons was het een eerste kennismaking met een land in Midden-Amerika. Wat opviel was de mooie groene natuur, ook in het droge seizoen, de adembenemende omgevingen en de vriendelijkheid van de bevolking. Wij maakten een ontzettend gave auto-rondreis door Costa Rica georganiseerd door Sapa Pana Travel.

Kust en rust in Tortoguero

Ons unieke reisschema maakten ruimte voor een kennismaking met de verschillende natuurgebieden die Costa Rica rijk is. Zo bezochten we Tortoguero aan de Caribische kust met zijn sterke Afro-Caribische invloeden, welke bekend staat om zijn unieke mangrove gebied. We verbleven in de Mawamba lodge waar het prettig vertoeven was.

 

Ontbijten omringd met kleurrijke vogels in Tenorio

Na deze eerste paar dagen konden we dan eindelijk met onze huurauto op pad. Onze eerste bestemming was het prachtige nationaal park Tenorio, waar we in de ochtend fris en fruitig wakker werden door het getjilp van de mooiste vogels in een zeer sfeervolle accommodatie. Tijdens ons verblijf brachten we een bezoek aan het natuurreservaat Tapir Valley onder begeleiding van een plezierige en professionele gids. Uiteraard werden we op deze plek weer overdonderd door de talloze vogels die boven ons vlogen.

Nachtleven in Monteverde

Natuurlijk mocht een bezoek aan Monteverde niet uitblijven, waar we kennis maakten met het nachtelijke dierenleven op een kleine plantage. Na zonsondergang gingen we op pad met alleen een zaklamp op zak. Chapeau voor onze gids Pablo! Wie zijn passie voor deze omgeving en dierenrijk kundig en enthousiast met ons deelde. In een mum van tijd voelden wij ons een expert op het gebied van de Costa RIcaanse nachtdieren. Dit al zorgden voor een indrukwekkend ervaring.

Culinair genieten in Dominical

Na ons aangename verblijf in Monteverde zijn wij naar de omgeving van Dominical gereden aan de Pacifische kust. We verbleven in het hoger gelegen Las Nubes Energy Resort. De weg ernaar toe was een flinke uitdaging, maar eenmaal aangekomen, overtrof het alle verwachtingen. Onze accommodatie lag verscholen tussen de groene bergen evenwel hadden we een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan. Zoals we al hadden vernomen van het team van Sapa Pana Travel, legde de gastvrije Belgische eigenaar ons volledig in de watten en zijn kookkunsten zijn ook van sublieme standaard. Tijdens ons verblijf sprongen we een kajak in en verkenden de nabij gelegen mangrove. 

"Deze kajaktocht is een echte aanrader!"

Een rijk dierenleven in Corcovado

Onze huuratuo bracht ons naar de volgende bestemming van onze reis, naar de zuidkust van Costa Rica, waar we verbleven in een prachtig natuurgebied. In de ochtend werden we gewekt door een stel brulapen, die zijn naam zeker eer aan doen. Tijdens een wandeling met een lokale gids of zittend op ons terras met een fantastisch uitzicht zagen we gedurende de dag het dierenleven aan ons voorbij trekken. Van neusberen en pekari’s tot ara’s en agnouti’s.

Perfecte afsluiter

We sloten onze reis af in de hoofdstad van Costa Rica, San José, met een overheerlijke diner op het rooftop restaurant Azotea. Tijdens de weg terug naar de luchthaven werden we nog gebeld door de lokale organisatie met de vraag of alles naar wens was verlopen. Erg attent om op hun vrije dag hierna te informeren. We konden hun uiteraard gerust stellen, want wij hebben ontzettend genoten van onze mooie afwisselende reis in Costa Rica.

Wilt u graag zelf een rondreis maken door Costa Rica of een ander land in Latijns-Amerika en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk rondreizen Costa Rica