Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Geweldige 3 weken in Brazilië

Vanuit São Paulo vlogen wij door naar Campo Grande en met een huurauto reden we naar Bonito, bekend om de waterbronnen. Hier kun je geweldig kan snorkelen en de vele soorten vissen spotten. Hierna door naar de Pantanal, een bijzonder natuurgebied, vele vogelsoorten maar ook de miereneter, de reuzenotter en capibara's gezien. En dit allemaal op een lodge/fazenda waar we konden paardrijden, vissen, hiken etc. 

Gevlogen naar Foz do Iguaçu, het wonder van de watervallen. Dit mag je niet missen! We hadden de kans om de watervallen van Braziliaanse en Argentijnse kant te zien. Zeker doen; 275 watervallen vanuit vele uitkijkpunten te bekijken en het is moeilijk om hier afscheid te nemen. 

Gevlogen naar Foz do Iguaçu, het wonder van de watervallen. Dit mag je niet missen!

Van de Foz naar Porte Alegre, en met de huurauto via Bento Goncalves naar Gramado en Cambara do Sul. Misschien een onbekend gebied, maar zeker aan te bevelen. Van het wijngebied waar de Braziliaanse wijnen in opkomst zijn, in het bijzonder de mousserende, naar de prachtige natuurgebieden om de Fortaleza en Itaimbezinho kloven te bezoeken. 

We zijn daarna naar de kust gereden, het plaatsje Praia do Rosa waar we een aantal dagen zijn verbleven in een voortreffelijke Pousada om vervolgens de laatste 2 dagen in Rio de Janeiro te verblijven. Dat was wel weer even wennen, een drukke stad, maar goed te doen in 2 dagen als je de hoogtepunten wil zien. Uiteraard mag je het Christusbeeld en de Escaderia Selaron (beroemde trap met tegeltjes van de kunstenaar Jorge Selaron) niet missen. Overigens hadden wij een leuk hotel Casa Amarelo midden in de wijk Santa Teresa, ligt centraal om alles te doen in de stad en goede restaurantjes in de buurt. Het taxi systeem of Uber werkt prima en voordat we in het vliegtuig stapten hebben we nog een fietstour gemaakt. Wij hebben voor een 3 uur lange fietstocht gekozen in het zuiden van de stad, langs de bekende stranden, suikerbroodberg etc.

In het plaatsje Praia do Rosa verbleven we in een voortreffelijke pousada aan de kust

Al met al een prima georganiseerde reis door Sapa Pana Travel. Het contact en de voorbereiding verliep uitstekend en we hebben goede tips gekregen. Ze kennen het land goed en daardoor kan je op maat een zeer leuke reis samenstellen. Alles klopte; ophalen en wegbrengen vliegveld, huurauto, de leuke adressen om te overnachten, de voortreffelijke gidsen (die behulpzaam en vriendelijk zijn) etc. Bij aankomst in Brazilie kregen we nog een uitgebreide reisbeschrijving. Verder is het in het zuiden van Brazilie veilig reizen, goede wegen (pas op, drempels en flitspalen), bijzonder vriendelijke mensen en goed eten. Goed om te weten, ook voor niet vleeseters is er keuze genoeg!

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf Brazilië reizen maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Meer over Brazilië reizen