Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Petra in Nayara Alto Atacama

| Petra Horsch

Een oase in de droogste woestijn ter wereld

Samen met mijn vriend Paul laat ik de groene omgeving van Santiago achter me. We vliegen over de Andes, zien het landschap langzaam veranderen en komen aan op de droogste plek op aarde. Dit surrealistische landschap toont een pure schoonheid zoals we nooit hebben meegemaakt. We zijn in de Atacama woestijn en brengen een bezoek aan het bijzondere hotel Nayara Alto Atacama. 

Alles in Nayara Alto Atacama klopt

Bij aankomst in het hotel worden we hartelijk ontvangen met een verfrissend drankje en kunnen we even bijkomen in de tuin van het hotel. We kijken onze ogen uit. Ondanks dat we ons op de droogste plek op aarde bevinden, is het hier prachtig groen. De tuin is een afspiegeling van de bijzondere lokale cultuur en de inrichting is werkelijk verbazingwekkend; weelderig en toch zeer goed onderhouden. We begrijpen meteen waarom tuinarchitecte Veronica Poblete zoveel plezier haalt uit haar werk. Het is een oase met lama’s en er worden diverse gewassen kleinschalig verbouwd. Er is overal gebruik gemaakt van lokale en natuurlijke materialen, de stenen en houten erfafscheidingen zijn hier een mooi voorbeeld van.

We verblijven in een Catarpe kamer, met uitzicht over de Catarpe vallei. De kamer is heel ruim en sfeervol ingericht. De stijl sluit aan op het gebied met veel natuurlijke elementen en pasteltinten. De verlichting in de kamer is minimaal, wat prettig is voor je ogen. Buiten is het erg licht en in de kamer kunnen je ogen voldoende tot rust komen. We lopen wat rond en genieten van de heerlijke rust. In een welkomstfolder van het hotel wordt vermeld dat de woestijn een plek is van bezinning, het valt niet te ontkennen dat de rust en weidsheid van het betoverende barre landschap een relativerend effect heeft. 

Tot in de puntjes verfijnd

In de avond genieten we van een heerlijk diner welke geserveerd wordt met bijpassende wijnen. Na het diner worden we meegenomen naar een van de zandduinen aan de rand van San Pedro. Onze gids begeleidt ons door het donkere gebied dat enkel wordt verlicht door de maan. Ze vertelt dat de duinen waar we nu lopen aan de achtertuin van haar oma grensden en dat ze hier als kind vaak rondrende. Tegenwoordig is zij een van de enthousiaste gidsen van Nayara Alto Atacama. In de verte zien we het astronomische observatie-station vanwaar je, net als wij hier, een ongekend beeld krijgt van de sterrenhemel. We keren terug naar het hotel en stappen voldaan in ons comfortabele bed.

De volgende ochtend genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet waarbij er meer dan voldoende keuze is en we zelfs nog diverse gerechten uit de keuken mogen bestellen. Deze ochtend hebben we een ‘Triology’ massage op de planning staan. We genieten van deze zeer ontspannende massage van de kundige dames. Als we denken dat de massage er bijna op zit, wordt gevraagd of we mee willen lopen naar de minerale baden. We nemen plaats en worden getrakteerd op het laatste deel van onze massage. Terwijl we in het warme thermale bad liggen krijgen we nog een hoofdmassage. Ik hoop stiekem dat er geen eind aan komt, maar dan is het toch tijd om onze ogen weer te openen. Gelukkig is er geen reden om te treuren, het uitzicht op de Catarpe vallei is prachtig en we zijn heerlijk ontspannen. 

De omgeving verkennen

We zijn nog maar een dag in het Nayara Alto Atacama hotel en het vriendelijke personeel heeft ons al meermalen weten te verrassen. Op deze plek word je letterlijk in de watten gelegd. Als we het personeel en gidsen mogen geloven is de omgeving van het hotel al net zoveel belovend als de accommodatie. Vandaag en morgen trekken we erop uit om de omgeving te verkennen, reikhalzend kijken we uit naar wat het gebied ons gaat brengen.  

Rondreis door Chili maken - Met een bezoek aan Nayara Alto Atacama?

Spreekt het Nayara Alto Atacama hotel u aan en wilt u hier graag verblijven tijdens een unieke rondreis door Chili? Wij helpen u graag bij het organiseren van een luxe reis naar Chili die volledig aansluit bij uw wensen en interesses. Neem eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Naar luxe reis Chili