Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 8

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Dag 24: Puno - Yucay

Team 68
Wij reden intussen 440 km naar Yucay. Het landschap is nu sterk aan het veranderen. Je merkt goed dat we richting de evenaar rijden. We reden na elke bocht een andere ansichtkaart in. Ik kan je vertellen dat sanseveria’s van 3 meter hoog best wel wat hebben. Prachtige bomen met vuurrode bloemtrossen en kinderen die lama's hoeden. En natuurlijk koeien, varkens en meer van dat spul dat gewoon op de weg loopt. Het werd donker en we hebben nog steeds alleen onze verstralers. Gelukkig konden we tussen 2 mederijders inkruipen, want zonder achterlicht tussen vrachtwagens rijden is geen succes. 

Ik dacht dat we in een koestal zouden slapen. Iets anders heb ik onderweg niet gezien. Draaien we plotseling een poort in en komen we in een sprookjesachtige lodge hotel terecht. Schitterende tuinen, prachtig verlicht, lieftallige huisjes: zo mooi!
 

Dag 27: Yucay - Nazca

Team 68
In Argentinië zagen we af en toe een lama, in Chili kwamen er paarden bij, maar wat er in Bolivia en nu in Peru allemaal op de weg te vinden is. We zien: koeien, geiten, schapen, ezels, stenen (die van de berg zijn gerold) maar vooral: honden. Heel veel honden. Het lijkt echt op een plaag. De mensen hier schijnen zich er niet zo aan te storen. Het advies is om te toeteren als ze op de weg lopen en dat werkt. Ze gaan dan aan de kant. Nu aan de 2e bergpas van vandaag bezig en onderweg naar Nazca. We zitten op 4000 meter en gaan naar 4500.

 

Dag 27: Yucay - Nazca

Team 41
De tocht van vandaag was adembenemend (en niet omdat de lucht ijl was). Prachtige bergpassen en hoogvlaktes. We hebben ook veel wilde dieren gezien. Op 4300 meter hoogte bij een bergmeer zagen we flamingo's: die hadden we daar niet verwacht. Door de grote hoogte in combinatie met de temperatuur zijn er in totaal 15 auto's stilgevallen door de inmiddels beruchte 'vapor lock' in de brandstofpomp.

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar