Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 7

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Dag 23: La Paz - Puno

Team 68
Zodra we buiten waren ontwaakten al mijn zintuigen. Wat een heerlijke temperatuur, wat een mooi gerestaureerd oud centrum maar ook, wat een pijnlijk verschil met de voorstad. Ik drentelde wat rond op zoek naar een prachtige mevrouw in nationale dracht. En wat waren ze mooi. In alle kleuren van de regenboog, chique dames en met tanden. Pas tegen 12 uur vertrokken we in een konvooi met nog 3 anderen. De herinnering aan de stad was nog vers. 

We kwamen in een verkeerschaos terecht waar je maar beter mee kon lachen. Binnen 5 minuten waren we 2 auto's kwijt. Je moet namelijk gewoon doorrijden en hopen dat de ander stopt. Dat doen ze ook wel, 5 centimeter van je bumper. Na 20 minuten waren we iedereen kwijt. Maar toen waren we inmiddels de stad zo'n beetje uit. Een heerlijke dag volgde. We kwamen bij een soort dansfestival terecht, op een rots bij het Titicacameer. Later moesten we overvaren op een vlot waar ik nog geen dinky toy op zou zetten. Als er een bus meevaart moeten de passagiers op een ander vlot overstappen. Het is namelijk voorgekomen dat een vlot - met zo'n hoge bus erop - door de wind omkiepte. Ons lage tankje hield het. 

Bekijk hieronder de video van deze dag. Klik op de afbeelding en de video begint te spelen. 

We reden door prachtige landschappen en genoten van de koddig uitgedoste mensen. Ook vandaag gingen we weer tot 4300 meter hoogte. Inmiddels zijn er aardig wat mensen ziek. Gelukkig hebben wij zuurstofflessen aan boord, dus af en toe een hijs nemen en dan voelen we ons weer goed. De grensovergang met Peru ging vlot. Al met al reden we het laatst uur in het donker en omdat wij geen verlichting meer hebben (alleen de verstralers) was dat heel vervelend. Oh ja, we zijn ook net aan de intensive care ontsnapt. Op een gravelweg kwam ons een auto tegemoet die veel te hard reed, in een slip raakte en tollend op ons af kwam. Mel gooide het stuur om zodat we in de berm terechtkwamen. We voelden de luchtstroom van de andere auto langs ons gaan. In een wolk van stof bleven we met bonzend hart wachten op de klap. Hij had ons net gemist. 

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar