Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 5

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Dag 19: Caldera - San Pedro de Atacama

Team 41
Hoeveel meer woestijn kun je hebben? Dit is nog meer woestijn dan gisteren: hier is ècht niets. Volgens de informatie die we hebben is dit de droogste plek op aarde. Geen mensen, dieren en planten. Wel 40 graden, zand en steen (en een groep idiote Hollanders). Op de iPod draait 'Camelot': bij vlagen pittige, maar wel melodieuze metal. Ik moet een kleine tegenvaller incasseren want Egbert draait het volume wat terug en zegt: 'dit is een vorm van mishandeling!'

Dan nog de pechupdate: een stukgelopen wiellager, een losgetrilde oliefilter (is op tijd ontdekt) en een verstopt brandstofsysteem. Wij karren probleemloos verder en zijn blij met het nieuw gemonteerde rubber. De auto is er ook wat stiller door geworden (tenzij de radio aanstaat).

Dag 19: Caldera - San Pedro de Atacama

Team 68
Om een uur of 10 in de ochtend gewoon weer die brandende zon. Het landschap is bizar. Zo saai als ik de pampa's van Argentinië vond, zo indrukwekkend zijn deze dominante bergen. En hoe langer je erin rijdt, hoe meer kleuren je gaat onderscheiden. Langs de kant van de weg passeren we honderden gedenkmonumentjes van mensen die langs deze weg zijn omgekomen. Ze zijn prachtig opgetuigd met foto's, speelgoed en hartstochtelijke brieven. We rijden naar een van de mooiste plaatsen in het noorden en hebben daar morgen een vrije dag.

Dag 20: San Pedro de Atacama

Team 26
Het technisch team heeft de uitlaat gerepareerd. Daarna zijn we nog even naar de Valle de la Luna, Vallei van de Maan, gereden. Deze vallei dateert van 250 tot 200 miljoen jaar geleden toen alle continenten nog verenigd waren. Waar vroeger een meer was, bevindt zich nu een woestijn met zeer weinig regenval, hoge temperaturen en een sterke wind. Door de constante erosie worden steeds nieuwe paleontologisch ontdekkingen gedaan. Verschillende dinosaurussoorten, reptielen en planten uit lang vervlogen tijden werden hier zo goed als intact gevonden. De Valle de la Luna is een van de belangrijkste paleontologische plaatsen in de wereld, behorend tot het Werelderfgoed. 

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar