Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 12 - Techniek team

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Het lieflijke Ecaudoriaanse landschap

We zijn 33 dagen onderweg en rijden door het lieflijke Ecuadoriaanse landschap. Ecuador is het op vier na kleinste land van Zuid-Amerika en hoewel het qua grootte vergelijkbaar is met een land als Frankrijk, stellen de afstanden na onze ritten door de voorgaande landen hier niets meer voor. We passeerden de grens tussen Peru en Ecuador, gewoon via een brug over een bergriviertje en meteen veranderde het landschap. De wegen hier slingeren langs kleine akkertjes en door kleurrijke dorpjes. De bevolking, vaak gehuld in traditionele kledij houdt er een ander, rustiger tempo op na. Rijdend door Ecuador met zijn besneeuwde bergtoppen, groene valleien en meanderende rivieren, denken we onbewust aan het kinderprogramma Heidi. We zien haar al rennen met Peter en het hondje in haar slipstream.

Terug denken aan de afgelopen weken

We passen ons tempo aan en nemen de tijd om in gedachten terug te gaan naar de afgelopen weken. Als lid van het techniek team zijn we daar nog niet aan toe gekomen. Tijdens deze reis hebben we gereden over eindeloze vlaktes en door droge gebieden en natte gebieden. We passeerden bergpassen op extreme hoogtes van meer dan 4500 meter. We reden bij temperaturen rond het vriespunt en bij temperaturen boven de dertig graden, soms langer dan 15 uur op een dag. 

Iedereen rijdt nog

Sommige dagen waren niet alleen een aanslag op de fysieke gesteldheid van de deelnemers, maar ook op de gesteldheid van de oldtimers. Gelukkig bleef iedereen gezond en rijden alle teams nog op schema. Soms trokken we zelfs nachten door. Maar het is ons gelukt, iedereen rijdt nog. Er zijn teams die we nooit zien. Gewoon omdat ze geen technische problemen hebben of omdat de deelnemers in staat zijn om de problemen die ze hebben, zelf op te lossen.

Imitatieonderdelen

Wat ons als techniek team wel opvalt is dat er regelmatig auto’s stranden die – wat later blijkt - voorzien zijn van imitatieonderdelen. En die zijn niet van een al te beste kwaliteit, zeg maar gerust slechte kwaliteit. Bijvoorbeeld contactpunten die na een dag al weer zwaar ingebrand zijn of zelfs afgebroken zijn. Zo zijn er ook startmotoren en dynamo’s in de handel die niet aan de Volvo-kwaliteit voldoen. Als wij vragen waar men dat gekocht heeft is het antwoord vaak op internet, omdat dat lekker goedkoop is. Wij adviseren als techniek team originele Volvo-onderdelen te kopen en als die bij Volvo niet meer verkrijgbaar zijn, dan koop je de onderdelen bij gespecialiseerde bedrijven. Wij kopen daar ook onze onderdelen. 

Van Ecuador naar Colombia

Na vier dagen Ecuador passeren we de evenaar en rijden door naar Colombia, het zesde en laatste land van deze bijzondere reis. We zijn benieuwd wat ons daar te wachten staat.

Techniek Team PANAMERICANA 2011-2012
 

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar