Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 11 - Bezoek Stichting HoPe

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Het bezoek aan Stichting HoPe

Zondag 1 januari was de dag waarop we met een grote groep deelnemers van de Panamericana een bezoek brachten aan een van de projecten van Stichting HoPe. HoPe was als goed doel aan de tour gekoppeld. Voor ons was dit een unieke kans om iets te laten zien van de projecten waar wij al meer dan 20 jaar mee bezig zijn. 

Ontvangst door de burgemeester van Cuzco

Het liefst zouden we de groep meenemen naar een van de projecten hoog in de bergen. Naar een van de 200 scholen die HoPe in het Andesgebergte van Peru ondersteunt en in de meeste  gevallen zelf gebouwd heeft. HoPe gelooft namelijk in goed onderwijs als basis voor ontwikkeling van de doelgroep waar we voor werken: de Hooglandindianen. De dorpen liggen echter hoog in de bergen en zijn alleen te bereiken via een urenlange rit over kronkelige bergweggetjes, meestal langs diepe ravijnen. Dit wilden we de Volvorijders niet aandoen en dus kozen we ervoor om een project te bezoeken dat op de route van deze dag lag. In Cuzco zou de groep ontvangen worden door de burgemeester. 

Een warm welkom in Racchi

Onderweg kwamen we langs de comunidad Racchi, een dorp waar HoPe sinds 1997 werkzaam is. De medewerkers van HoPe en de bewoners van Racchi waren al weken bezig om er een onvergetelijk bezoek van te maken. Het terrein van de school was groot genoeg om alle Volvo’s te parkeren. Hier werden we hartelijk ontvangen door een grote delegatie van het dorp. 

Het programma werd gepresenteerd door jongeren uit de inheemse gemeenschap Patacancha. Verder waren er jongeren die vanaf de allereerste dag, dus al 21 jaar, aan de programma’s van HoPe meedoen. We kregen een mooi programma gepresenteerd met toespraken, dans en een kleine maaltijd, bestaande uit inheemse aardappelen en cavia! De deelnemers waren blij verrast met de ontvangst: we zagen menige tranen van ontroering! 

Een belangrijk moment voor Stichting HoPe

Het bezoek was een minimaal kijkje in de keuken van HoPe. Desondanks was het voor onze stichting een belangrijk moment. Alleen zo kunnen we onze sponsors laten zien en voelen wie HoPe is en wat HoPe voor de inheemse bevolking betekent. 

Walter Meekes, oprichter Stichting HoPe

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar