Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 10

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Dag 37: Cali - Medellín

Team 68
Colombia is zonder twijfel het mooiste land van deze reis. Ecuador is ook prachtig, maar wat liefelijker. Hier spat de salsa uit ieders poriën. Duizenden mensen zijn langs de Panamericana gaan wonen in de hoop er een graantje levensonderhoud te vinden. Ze zijn brutaal, lachen en zwaaien naar ons, roepen, fluiten en bedelen. Ze vernielen het wegdek, gaan er dan met een schop als ‘wegwerker’ bij staan en houden hun hand op. Ze wonen in hutten, soms van steen in alle felle kleuren van de regenboog geverfd. Van de vele watervallen tappen ze water, noemen zich ‘wasstraat’ en wassen de trucks. De rest zit, ligt en luiert wat. We reden het grootste gedeelte van de dag door dit betoverende, subtropische landschap. Tussen de middag hebben we heerlijk zitten lunchen onder een rieten dak, de tafel vol met lekkers van de gril. 

Dag 38: Medellín - Cartagena

Team 60
Het zit erop. De indrukken die we wel hebben opgedaan zijn in een woord geweldig! Ik wil nog een ding kwijt over Colombia. We hadden altijd de indruk dat dit een slecht land was, een land waar je vooral niet moet zijn. Het is vooral door de media in een slecht daglicht gezet. Natuurlijk zijn er criminele wijken in de grote steden, maar de overige 90% van het land en de bevolking zijn in een woord fantastisch. 

Ook voor de auto is het nu tijd om te finishen. Er komen steeds meer van die kleine mankementen. De achterklep schiet steeds open en dan moet Henry weer over de bagage kruipen om hem weer dicht te doen. We hebben het gehaald en zonder brokken of kleerscheuren! Onze teller staat op 16.823 km! Iedereen is blij en voldaan, maar vooral moe en ik denk dat de meesten nu pas echt aan vakantie toe zijn.

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar