Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

De Machu Picchu

| Sapa Pana Travel

Een echte bucketlist bestemming

Dé plek die bij velen op de bucketlist staat; de beroemde Inca-stad Machu Picchu. Verscholen tussen de Peruaanse Andes en het Amazone regenwoud. Er zijn verschillende aspecten aan deze vindplaats die ons keer op keer fascineren: het uitzicht, de geschiedenis, de rijke cultuur en de architectuur. De verlaten stad is omgeven door een indrukwekkende natuurlijke omgeving, die uw bezoek aan de Machu Picchu nog specialer maakt.

Laat de magie op u inwerken

Een bezoek aan de magische site van Machu Picchu brengt u terug in de tijd. Hoe was men in de 15e eeuw in staat dit majestueuze bouwwerk op te trekken? Zonder gereedschap of wielen om de stenen te vervoeren. Het laat u sprakeloos, vooral als u denkt aan alles wat hier is gebeurd. De mensen die hier hebben geleefd, de ceremonies die hier hebben plaats gevonden en uiteindelijk de dag dat deze stad voor goed verlaten werd.  Uw gids kan enig licht werpen op uw vragen, maar de meeste vragen blijven voor altijd een mysterie. 

Maar, waarom is het gebouwd?

Hoe interessant het ook is, nog niemand heeft de reden gevonden. Archeologen zeggen dat het een ceremoniële plaats, een militair bolwerk of dat het een toevluchtsoord voor de adel geweest zou kunnen zijn. Aangezien de Inca's geen geschreven taal hadden, bestaan er geen documenten over de geschiedenis van de ruïnes. Een mooie gelegenheid om uw fantasie te gebruiken en uw eigen theorie te bedenken terwijl u uitkijkt over deze ongelooflijke historische plek.

Alle wegen leiden naar Machu Picchu

Er zijn verschillende manieren om de Inca-stad te bezoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit de Heilige Vallei een trein te nemen naar de voet van de Machu Picchu. Het laatste stuk vanaf Aguas Calientes rijdt u dan met een bus. Maar het maken van een beroemde trekking is ongetwijfeld de meest onvergetelijke manier. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een hike naar de Machu Picchu, zoals de Inka trail en de Salkantay trek. Stelt u zich eens het onbeschrijfelijke gevoel voor dat u na een paar dagen wandelen eindelijk oog in oog met de Machu Picchu staat. Deze ervaring iets wat u voor altijd bij zal blijven, welke optie u ook kiest. Zorg er wel voor dat u op tijd contact met ons opneemt, zodat we uw gewenste plek kunnen reserveren.

Meer over Peru

Bent u benieuwd naar Peru als reisbestemming? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over Peru. Kleurrijke culturen, het Inca verleden en uiteenlopende landschappen. Lees hier meer over de hoogtepunten en bekijk enkele rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld.

Meer over Peru