Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Een warm hart voor Stichting HoPe

| Anke Hendriks

Al sinds het begin van Sapa Pana Travel dragen wij Stichting HoPe een warm hart toe. Ook Peru, en daarmee het werk van Stichting HoPe, is hard geraakt door het coronavirus. Daarom willen we graag aandacht besteden aan het bijzondere werk dat oprichter Walter Meekes samen met zijn team verricht. We vertellen u graag meer over Stichting HoPe, de huidige situatie van de stichting in Peru en hoe ook u, door enkel uw stem uit te brengen, Stichting HoPe een warm hart kunt toedragen.

Geef uw stem en draag Stichting HoPe een warm hart toe

Met Actie Warm Hart geeft KRO-NCRV ieder jaar een mooie donatie aan 3 goede doelen. Dit jaar is Stichting HoPe een van de genomineerden voor deze donatie. Het gaat om doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving waarin we naar elkaar omkijken. De 5 doelen met de meeste stemmen maken kans op een donatie van € 2.500, € 5.000,- en € 10.000,-.

Wilt u net als ons Stichting HoPe een warm hart toedragen. Breng dan uw stem uit via onderstaande link!

Stem op Stichting HoPe

Over Stichting Hope

Al sinds 1991 zet Stichting HoPe zich in voor de meest achtergestelde kinderen en gezinnen in Cusco en omgeving. Met projecten over onderwijs, voedselvoorziening en gezondheidszorg wil Stichting HoPe ervoor zorgen dat deze gezinnen op eigen kracht de armoede kunnen ontstijgen en zo onafhankelijk kunnen leven. Belangrijk hierbij is dat dit past binnen hun eigen omgeving en cultuur. De noden en vragen van de bevolking staan dan ook centraal in de projecten van Stichting HoPe.

Een van de voornaamste oorzaken van deze armoede is dat een groot gedeelte van de bevolking in de bergdorpen nauwelijks de Spaanse taal beheerst. Hierdoor kunnen zij niet deelnemen aan maatschappelijke ontwikkelingen. Onderwijs en het leren van de Spaanse taal is dan ook een van de grootste aandachtspunten van Stichting HoPe. In de afgelopen 30 jaar hebben ze, samen met de lokale bevolking, meer dan 160 scholen gebouwd in afgelegen bergdorpen, waardoor duizenden kinderen toegang hebben gekregen tot basis- en middelbaar onderwijs.

Stichting HoPe ontwikkelde tweetalig intercultureel onderwijs. Dat gaat uit van de eigen taal en cultuur van de inheemse dorpen. Onderwijsmethoden en leermaterialen werden opgesteld in het Quechua en in het Spaans. Tegenwoordig heeft de overheid nagenoeg alle onderwijsprogramma's overgenomen. Ze stimuleert tweetalig, intercultureel onderwijs en geeft zelf onderwijsmateriaal uit in de verschillende talen die Peru kent.

Meer weten?

Wilt u graag nog meer weten over de stichting? Kijk dan eens op de website van Stichting HoPe of luister naar het gesprek dat Johan had met oprichter Walter Meekes tijdens onze online serie Gente Magica. Bekijk het gesprek via YouTube of beluister het als podcast via Spotify en Itunes.

Bekijk via YouTube

De huidige situatie in Peru

De afgelopen 30 jaar heeft Stichting HoPe met vallen en opstaan mooie successen voor en met de bevolking behaald. Helaas heeft het coronavirus ook in Peru veel schade aangericht.

Peru bevindt zich in een tweede lockdown. Doordat mensen in de bergdorpen in Peru vaak afhankelijk zijn van dagloon hebben ze op dit moment geen inkomsten, geen voedsel en weinig zorg. Een ander schrijnend gevolg van de lockdown is dat het huiselijk geweld ook weer toeneemt. Het team van HoPe in Peru werkt hard om tijdens de lockdown toch zoveel mogelijk te kunnen doen voor de bevolking. Er zijn activiteiten op het gebied van onderwijs, er zijn bouwactiviteiten en het is HoPe gelukt om samen met andere NGO’s een voedselprogramma op te zetten. Deze inzet dwingt bewondering af. Meer weten over de huidige situatie van het werkgebied van Stichting HoPe in Peru? Lees het op de website van Stichting HoPe.

Help Stichting HoPe en stem!

Voor het realiseren van de projecten van Stichting HoPe zijn donaties hard nodig. Zeker in deze tijd waarbij de bevolking het extra zwaar heeft, kan de stichting donaties goed gebruiken. Om deze reden willen we u dan ook vragen om Stichting HoPe een warm hart toe te dragen en op ze te stemmen voor de Actie Warm Hart.

Stem op Stichting HoPe

Wat kunt u nog meer doen om te helpen?

Gratis doneren tijdens online shoppen
Shopt u weleens online? Doe dit dan voortaan via de link stichtinghope.doelshop.nl/info.
Vanuit deze link kunt u naar ruim 300 bekende webwinkels (zoals Bol.com, Albert Heijn, Coolblue en Thuisbezorgd) en gaat er per aankoop een donatie naar Stichting HoPe. U shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen, alleen gaat er nu een deel van het aankoopbedrag als donatie naar HoPe, zonder dat het u iets extra’s kost!

Doneren aan Stichting HoPe
Donaties in welke vorm dan ook zijn altijd meer dan welkom. Met deze giften kunnen de projecten in Peru uitgevoerd worden. Heeft u vragen hebben over de manier van werken, neem dan gerust contact op met Stichting HoPe via contact@stichtinghope.org.

Doneer

Neem contact op

Bedankt voor uw interesse in Stichting HoPe. Wilt u graag iets meer weten over deze stichting? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als u meer wilt weten over een reis naar Latijns-Amerika, dan bespreken we graag uw reiswensen met u door. Met plezier helpen we u met het uitstippelen van een onvergetelijke rondreis door Latijns-Amerika, het mooiste en afwisselendste continent ter wereld!

Bel ons op +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Neem contact op