Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

24 uur in São Paulo

| Sapa Pana Travel

São Paulo is het kloppend hart van de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse economie. Voor liefhebbers van steden is het een absolute aanrader. Wij nemen u voor 24 uur mee naar São Paulo

Ontbijten: een goede koffie bij Coffee Lab

Begin uw dag met de beste koffie die in São Paulo te krijgen is. Coffee Lab is de plek om de Braziliaanse koffies geselecteerd door eigenaresse Isabela Raposeiras te proeven. Nummer 746 is bij velen de favoriet, maar ook de huisblend een rijke soepele klassieker is populair. 
Adres: Rua Fradique Coutinho, 1340 Vila Madalena, São Paulo  | Coffee Lab

Doen: wandelen door het stadspark Ibirapuera

São Paulo staat nu niet bekend om het groen, maar er is wel een plek waar veel inwoners van de stad tijdens hun vrije uren te vinden zijn. Maak een mooie wandeling door het park dat is ontworpen door landschapsarchitect Roberto Burlo Marx in samenwerking met architect en modernist Oscar Niemeyer. Tussen de palmbomen en andere soorten planten vindt u een aantal gebouwen die dienst doen als musea. Verder kunt u hier heerlijk wandelen en ontspannen. 
Adres: Av Pedro Álvares Cabral (toegangspoorten 2, 3 en 10), Av IV Centenário (toegangspoorten 6 en 7a), Av República do Líbano (toegangspoort 7) | Parque Ibarapuera

Shoppen: Havaianas teenslippers

Bij een bezoek aan Brazilië zijn de bekende Havaianas teenslippers een absolute must. In een van de grote Havaianas winkels vindt u deze slippers in alle soorten, kleuren en maten. Laat deze desgewenst nog naar uw eigen smaak pimpen met leuke studs. In São Paulo vindt u een grote Havaianas winkel, met Havaianas in alle soorten, kleuren en maten. 
Adres: Rua Oscar Freire, 1116 – Jardins | Havaianas São Paulo

Lunchen: Een broodje Mortadela in de Mercado Municipal 

Voor de lunch kunt u naar de Mercado Municipal, de grote stadsmarkt in het centrum van de stad, gehuisvest in een bijzonder neoklassiek gebouw uit 1940 met gebrandschilderde glasramen. Struin door het kleunrenpallet aan groente, fruit en kruiden wordt verkocht en ontwaak uw zintuigen met alle geuren. Op de bovenste verdieping van deze markt vindt u verschillende restaurants. Proef hier een kabeljauw pastei of een broodje rijkelijk belegd met mortadela met een versgeperste sinaasappelsap. 
Adres: Rua da Cantareira, 306 | Mercado Municipal

24 uur in Sao Paulo lunchen mercado municipal

Doen: bezoek het MASP (Museu de Arte de São Paulo)

Met een permanente collectie van bekende kunstenaars zoals van Gogh, Renoir, Velázquez, Portinari en Picasso, is dit het bekendste kunstmuseum van São Paulo. Het gebouw dat tussen twee vierkante bogen ‘hangt’, is al een kunstwerk op zich. 
Adres: Avenida Paulista, 1578 - São Paulo – SP | MASP

24 uur in Sao Paulo MASP museum

Dineren: een culinaire ervaring bij Restaurant D.O.M.

Op zoek naar een culinaire ervaring? Dan bent u bij Restaurant D.O.M. op het juiste adres. Chef-kok Alex Atala beschrijft D.O.M. als een haalbare droom in de Braziliaanse keuken. Hier stapt u uit uw comfortzone en beleeft u een nieuwe gastronomische ervaring. De meest authentieke smaken van de Braziliaanse keuken, zoals açaí, jambu, tucupi en mieren, worden tot een volwaardig en hoogstaand gerecht omgetoverd. Dit unieke restaurant staat op dit moment op de derde plaats van beste restaurants van Latijns-Amerika en op nummer 16 van beste restaurants van S. Pellegrino World’s 50 Best. 
Adres: Rua Barão de Capanema, 549 Jardins, São Paulo 01411-01 | Restaurant D.O.M.


Foto: Restaurante D.O.M.

Avondje uit: een caipirinha bij Guarita Bar

Hoewel de bar relatief nieuw is (sinds 2016) heeft het nu al de titel van  beste caipirinha van 2017/18 op zak. Een caipirinha is de nationale cocktail van het land, dus zeker het proberen waard. Guarita Bar is een hippe bar waar u de Braziliaanse gezelligheid kunt vinden. Bartenders Jean Ponce en David Barreiro voorzien u van een frisse caipirinha of een andere cocktail zoals de Guardian Fizz gemaakt van wodka, limoen, gember en munt. 
Adres: Rua Simão Álvares, 952 São Paulo | Guarita Bar


Foto: Guarita Bar

Overnachten: Palacio Tangara

Geniet van een hoog comfort in een rustig gelegen groene oase, centraal in de metropool van São Paulo. Cullinair gezien komt u niets te kort, want de Franse Chef Jean-Georges zwaait hier de scepter.
Adres: R. Dep. Laércio Corte, 1501 - Panamby, São Paulo | Palacio Tangara

24 uur in Sao Paulo, overnachten Palacio Tangara

Meer over een rondreis Brazilië

Wilt u graag meer weten over een rondreis door Brazilië inclusief een bezoek aan São Paulo? WIj helpen u graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden