Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Uruguay

De beste reistijd voor Uruguay is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. U kunt het land het hele jaar bezoeken, maar het is afhankelijk wat u graag wilt doen wanneer u Uruguay het beste kunt bezoeken. 

In het kort geldt:

  • December tot en met februari zijn de warmste maanden met temperaturen tussen de 26 en 30 graden
  • Juni, juli en augustus zijn de koudste maanden met temperaturen rond de 14 graden
  • De overige maanden is de temperatuur rond de 20 graden
  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. Temperatuur in  °C 17 16 15 12 9 6 6 6 8 9 12 15
Max. temperatuur in  °C 28 28 26 22 18 15 14 15 17 20 23 26
Aantal zon uren per dag 9 8 8 6 5 5 5 5 7 8 8 9

Uruguay heeft een gematigd klimaat, waarin de zomers warm tot heet kunnen worden en de winter mild is. Tijdens de zomer (december t/m februari) blijf het in de kustgebieden vaak aangenaam, door de verkoelende zeewind. Landinwaarts kan het erg warm worden. In de winter (juni t/m augusutus) heeft Uruguay vaak milde temperaturen. In sommige gebieden kan het in de nachten koud worden. 
Er valt het hele jaar door neerslag in Uruguay, met de meeste regen tijdens de zomermaanden. 

 

De belangrijkste zaken op een rij

  • U kunt Uruguay het hele jaar door bezoeken;
  • Het land ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen in Uruguay precies tegenovergesteld zijn ten opzichte van de seizoenen in Europa;
  • December tot en met februari zijn de warmste maanden met temperaturen die kunnen oplopen naar tussen de 26 en 30 graden;
  • Juni, juli en augustus zijn het koelste met temperaturen rond de 14 graden;
  • Overige maanden is het in Uruguay ongeveer 20 graden;
  • Het echte hoogseizoen is in de maanden december en januari waarbij het zeker aan de kust druk is met vermogende Argentijnen en Brazilianen;
  • Uruguay kent geen specifiek regenseizoen, het hele jaar door heeft u kans op wat regen maar niet extreem veel.

De beste reistijd in Uruguay wanneer u reist met kinderen

De kerstvakantie is een goede reistijd voor Uruguay. Het is wel belangrijk om dit vooraf goed te plannen. In deze periode is het namelijk in heel Latijns-Amerika hoogseizoen. U kunt een reis naar Uruguay combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Argentinië, Brazilië en Antarctica. Uruguay is zeer kindvriendelijk, Uruguayanen houden van kinderen. Bij enkele accommodaties is het mogelijk dat er een minimale leeftijdsgrens is, dit is echter sporadisch. De meeste restaurants hebben kinderstoelen en in de meeste hotels zijn kinderbedden en stoelen aanwezig. De kustregio zal uw kinderen aanspreken, maar ook het verblijf op een estancia zal een indruk achterlaten. 

Tijdverschil Uruguay en Nederland/België

Tijdens de Nederlandse/Belgische zomertijd is het in Uruguay 5 uur vroeger dan in Nederland/België. 
Tijdens de Nederlandse/Belgische wintertijd is het in Uruguay 4 uur vroeger dan in Nederland/België. 
Voor de actuele tijd kijk op: www.timeanddate.com/worldclock. Houdt u rekening met kans op een jetlag wanneer u terug naar Nederland vliegt.

Hoelang is het vliegen naar Uruguay? 

Er zijn geen directe vluchten vanuit Amsterdam naar Montevideo. De gemiddelde reistijd bedraagt 17.30 uur inclusief overstaptijd. De reistijd kan korter/langer zijn afhankelijk van de overstaptijd en vluchtroute.  

Rondreis door Uruguay maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Uruguay de maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen