Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Uruguay

De beste reistijd voor Uruguay is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. U kunt het land het hele jaar bezoeken, maar het is afhankelijk wat u graag wilt doen wanneer u Uruguay het beste kunt bezoeken. 

In het kort geldt:

  • December tot en met februari zijn de warmste maanden met temperaturen tussen de 26 en 30 graden
  • Juni, juli en augustus zijn de koudse maanden met temperaturen rond de 14 graden
  • De overige maanden is de temperatuur rond de 20 graden

De belangrijkste zaken op een rij

  • U kunt Uruguay het hele jaar door bezoeken;
  • Het land ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen in Uruguay precies tegenovergesteld ten opzichte van de seizoenen in Europa;
  • December tot en met februari zin de warmste maanden met temperaturen tussen de 26 en 30 graden;
  • Juni, juli en augustus zijn het koelste met temperaturen rond de 14 graden;
  • Overige maanden is het in Uruguay ongeveer 20 graden;
  • Het echte hoogseizoen is in de maanden december en januari waarbij het zeker aan de kust druk is met vermogende Argentijnen en Brazilianen;
  • Uruguay kent geen specifiek regenseizoen, het hele jaar door heeft u kans op wat regen maar niet extreem veel.

De beste reistijd in Uruguay wanneer u reist met kinderen

De kerstvakantie is een goede reistijd voor Uruguay. Het is wel belangrijk om dit vooraf goed te plannen. In deze periode is het namelijk in heel Latijns-Amerika hoogseizoen. U kunt een reis naar Uruguay combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Argentinië, Brazilië en Antarctica. Uruguay is zeer kindvriendelijk, Uruguayanen houden van kinderen. Bij enkele accommodaties is het mogelijk dat er een minimale leeftijdsgrens is, dit is echter sporadisch. De meeste restaurants hebben kinderstoelen en in de meeste hotels zijn kinderbedden en stoelen aanwezig. De kustregio zal uw kinderen aanspreken, maar ook het verblijf op een estancia zal een indruk achterlaten. 

Rondreis door Uruguay maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Uruguay de maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen