Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het summum voor natuurliefhebbers

Maar liefst 85% van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud behorende tot het Amazone bassin. Omdat er amper wegen het land in lopen, is dit regenwoud voor het grootste deel ongerept en dat is uniek. De Surinaamse kust bestaat uit mangrove, waar vele vogelsoorten leven. 

De Amazone vanuit Suriname

Wanneer we het hebben over de Amazone in Suriname, of zoals de Surinamer zelf zegt 'het bos', dan hebben we het eigenlijk over het district Sipaliwini. Dit district beslaat maar liefst 80% van Suriname, met slechts 30.000 inwoners. De Amazone van Suriname is te verdelen in bewoond en (nagenoeg) onbewoond regenwoud. De meeste gemeenschappen, woonachtig in dit gebied, wonen voornamelijk rondom de Boven-Suriname rivier. Zij zijn zogenaamde Marrons of ook wel Saramakaners genoemd. De Marrons zijn afstammelingen van weggelopen slaven. Zij leven in dorpjes dichtbij zogenaamde 'sula’s', stroomversnellingen in de rivier. In deze dorpen gelden de tradities van hun voorouders, meegebracht uit het binnenland van West-Afrika. In dit deel van de Amazone is beduidend minder wildlife te spotten, omdat de mensen uit de dorpen op de dieren jagen. De culturele aspecten zijn hier wel bijzonder en zeer uitnodigend.

Het échte ongerepte regenwoud

U kunt er ook voor voor kiezen op een locatie in de Amazone, ver(der) van de bewoonde wereld, te verblijven. Op deze locaties is de flora, maar in het bijzonder ook de aanwezige fauna, overweldigend! In het regenwoud van Suriname leven meer dan 5.000 plantensoorten en een enorme variëteit aan dieren, zoals; jaguars en andere katachtigen, tapirs , otters, 7 soorten apen, 24 papegaaiensoorten en verschillende bijzondere reptielen en slangen. Een 'must' voor iedere natuurliefhebber. U vliegt hier met een klein vliegtuig vanuit Paramaribo naar toe en de landings- / vertrekbaan is niet meer dan een grasveld te midden van het regenwoud. Een bijzonder ervaring met prachtig uitzichten tijdens de vlucht!
 

Rondreis door Suriname maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Suriname maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis