Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor Suriname is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. Suriname ligt dicht bij de evenaar waardoor het er het gehele jaar door tropisch warm is. 

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen is van februari tot en met april en van half augustus tot en met november
  • De regenperiode is van december tot en met januari en van mei tot half augustus
  • Het klimaat in Suriname wordt gekenmerkt door veel zonuren en neerslag
  • De neerslag valt vaak in stevige, korte verkoelende buien en meestal in de namiddag of nacht

Meer over de beste reistijd Suriname

De droge- en de regentijd

In Suriname spreekt men over de grote droge tijd, de grote regentijd, de kleine droge tijd en de kleine regentijd:

  • De grote droge tijd is van half augustus tot en met november
  • De kleine droge tijd is van februari tot en met april
  • De grote regentijd loopt van mei tot half augustus
  • De kleine regentijd is van december tot en met januari

Beste reistijd voor het regenwoud

Wanneer u dieren wilt spotten in het regenwoud, dan is het aan te raden om wat meer in de droge tijd te reizen. De reden hiervoor is dat de waterstand dan lager is waardoor dieren zich eerder laten zien. 

Als u een bezoek wilt brengen aan één van de lodges die meer stroomopwaarts aan de Boven-Suriname rivier ligt, dan bent u - zeker aan het einde van de droge tijd - vaak beduidend langer onderweg dan in een andere periode. Dit is omdat het water lager staat. Bij de stroomversnellingen moet u uit de boot en wordt boot met mankracht over de stroomversnellingen gesleept. In overleg met uw persoonlijke wensen kijken we graag wat voor u de beste reisperiode is. 

Zeeschildpadden aan land

De zeeschildpadden leggen hun eieren van half januari tot begin augustus. Zeer bijzondere schildpaddensoorten zoals de enorme lederschildpad, de soepschildpad, en als u veel geluk heeft de warana en karet schildpad, komen in deze periode aan land om hun eieren te leggen, onder meer op het strand bij het natuurreservaat Matapica en bij Galibi,  ongeveer twee uur varen van Albina, in het oosten van Suriname. 
 

De beste reistijd in Suriname wanneer u reist met kinderen

De zomervakantie is de beste reisperiode voor Suriname wanneer u reist met kinderen. Desgewenst zijn de herfst- en kerstvakantie ook prima geschikt. Houdt u er in de kerstvakantie wel rekening mee dat het drukker zal zijn én dat vluchten eerder vol zijn (in goedkopere tariefsklassen). 

Een rondreis door Suriname maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Suriname maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreis