Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Paaseiland

Een vreemde eend in de bijt

Zodra u het vliegtuig uit stapt voelt u direct die relaxte eilandsfeer. De natuur, een ruige kust vol rotsen aan de voet van een hel blauwe zee, is magisch te noemen. Dit in combinatie met kuddes paarden en koeien die vrij rond lopen, de bijzondere polynesische cultuur en natuurlijk de bijzondere beelden die Moai's genoemd worden, maken dit eiland tot een van de meest bijzondere ervaringen van uw leven.

Ver van de bewoonde wereld

Paaseiland, ofwel Rapa Nui, ligt in de Stille Oceaan, op 3700 kilometer van het Chileense vasteland en is daarmee de meest afgelegen plek ter wereld. Paaseiland, in grootte vergelijkbaar met Texel, heeft ruim 5000 inwoners. Het eiland werd in 1722 op Eerste Paasdag door de Nederlander Jacob Roggeveen ontdekt. Hoewel Paaseiland behoort tot Chili, stammen de Paaseilanders af van de Polynesiërs. Zij zetten hier waarschijnlijk in de vierde eeuw van onze jaartelling voor het eerst voet aan wal.

Deze eerste bewoners zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de realisatie van de rotssculpturen 'Moai' die over het gehele eiland te vinden zijn. Over hoe deze gigantische beelden echter gerealiseerd zijn, lopen de meningen momenteel nog steeds uiteen. De Moai kan tot ruim 9 meter hoog zijn en staan op een platform (ahu) met hun gezicht richting het binnenland. De Moai stellen de voorouders voor, die om vruchtbaarheid smeken. Voortplanting was op een zo extreem geïsoleerd eiland als dit cruciaal om te overleven. 

Rondreis door Chili maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Chili maken, inclusief een bezoek aan Paaseiland, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen