Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Boliviaanse steden

La Paz en Sucre zijn de bekendste steden in Bolivia. Waar in La Paz de wetgevende macht gezeteld is, is Sucre de hoofdstad van het land. Beide steden hebben hun eigen charme.

Mysterieus verleden in La Paz

La Paz is, op een hoogte van circa 3600 meter, één van de hoogst gelegen steden ter wereld. De stad, met circa 1 miljoen inwoners, ligt in een kloof en wordt omgeven door de hoge Altiplano. U neemt een vlucht terug in de tijd naar een mysterieus verleden. Op elke hoek en in elke straat vindt u 'verborgen schatten'; de inheemse, koloniale en moderne gebouwen, de Indische Markt, de heksenmarkten en adembenemende panorama's. Alles met op de achtergrond de majestueuze 'Illimani' berg. Bezoek zeker de Plaza Murillo, voorheen Plaza de Armas, welke is vernoemd naar General Murillo, een Boliviaanse onafhankelijkheidsstrijder. Bij het uitkijkpunt 'Mirador Laikakota' heeft u een prachtig uitzicht op La Paz en de Illimani berg. In La Paz is de wetgevende macht gezeteld. La Paz is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, níet de hoofdstad van Bolivia.

Universiteitenstad Sucre

De hoofdstad van Bolivia is Sucre. Dit is misschien wel een van de mooiste historische steden van Zuid-Amerika met een rijke koloniale geschiedenis. Het prachtige centrum van Sucre is in 1991 toegevoegd aan de Unesco lijst van Werelderfgoed. De stad is gelegen op een hoogte van meer dan 2700 meter en heeft het gehele jaar door aantrekkelijke gemiddelde temperaturen. Het is hier dus zelden heel heet of heel koud. De naam Sucre komt van de gelijknamige vrijheidsstrijder, die samen met Simon Bolivar Bolivia verloste van de 300-jarige Spaanse overheersing. De stad staat ook wel bekend als Ciudad Blanca, of wel 'witte stad', door haar witte gebouwen. Sucre heeft één van de oudste universiteiten ter wereld, wat deze stad ook een levendige studentenstad maakt. Kortom, u vindt hier een schat aan natuur, cultuur en historie.

Rondreis door Bolivia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Bolivia maken, inclusief een bezoek aan La Paz en Sucre, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij onze rondreis Bolivia en Peru die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis