Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Van de Andes naar de Amazone

Het grootste gedeelte van Bolivia is gelegen op de hoogvlakte van de Andes. Dit zorgt ervoor dat de bijzondere Andes cultuur in Bolivia nog altijd springlevend is. Wat echter niet veel mensen weten is dat de Andes ook hier overloopt naar een lager gelegen tropisch gedeelte, met in het noorden de Amazone bassin. 

Het Titicacameer 

Het Titicacameer staat bekend om haar mooie natuurlijke omgeving. Maar dit is niet alles, het Titicaca meer is namelijk ook voor de Andesculuur van groot belang! De legende vertelt namelijk dat de eerste Inca heerser, van het eiland Isla del Sol, naar de Heilige vallei in Peru trok om daar een stad te stichten waar vandaan hij zijn toekomstige rijk zou gaan besturen. De regio van het Titicaca meer is ook het centrum van de eens zeer machtige Tiwanaku cultuur.

Copacabana

Dit 'heilige' dorp is gelegen aan de oevers van de Boliviaanse kant van het Titicacameer. De maagd van Copacabana (La Virgen de la Candelaria) is beschermheilige van heel Bolivia en aan haar worden dan ook veel wonderen toegeschreven. Deze stad is veel minder bekend dan de gelijknamige strand in Rio de Janeiro, Brazilië. Wat blijkt is dat deze bekende strand vernoemd is naar dit dorpje. De legende zegt dat een dankbare Braziliaanse visser die door de Maagd van Copacabana werd gered van de storm het strand van Copacabana hierna heeft vernoemd. Copacabana is ook de thuisbasis van een aantal pre-Inca heilige plaatsen, zoals de koloniale kerken Pomata en Juli en de tempel.

Vanuit Copacabana kunt u prima de oude tempels van Isla del Sol en het Titicacameer verkennen. Isla del Sol wordt ook wel het heilige Inca eiland genoemd. De Inka’s geloofden dat de zon en de stichters van het Inka-imperium, Manko Kapac en Mama Ocllo, hier zijn geboren. Vandaar dat hier ook de zonnetempel Pilcocaina is gelegen.

Rondreis door Bolivia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Bolivia maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij onze rondreis Bolivia en Peru die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis