Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Noordwest Argentinië

Extreme landschappen en inheemse culturen

Het noordwesten van Argentinië, met de stad Salta, is ongetwijfeld de meest authentieke regio van het land. De invloeden van de inheemse precolumbiaanse Andesculturen in combinatie met de bijzondere natuur zorgen voor een onvergetelijke rondreis door Noord Argentinië.

Met een huurauto door de ongerepte landschappen en traditionele bergdorpjes

De meest bekende stad in het noord westen van Argentinië is Salta. De stad Salta werd gesticht op 16 april 1582 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Lerma. Salta wordt gezien als een van de mooiste steden van Argentinië en wordt ook wel 'La Linda' ofwel 'de schone' genoemd. Salta is een mooie koloniale stad met een gemoedelijke sfeer en het gehele jaar door een heerlijk klimaat. Het Plaza de Armas is het centrale plein van de stad waar een aantal goede restaurants gevestigd zijn. Breng een bezoek aan de kathedraal, de San Francisco kerk en de San Bernardo berg, van waar u een geweldig uitzicht heeft over de stad. 

Niet alleen de stad, maar ook de provincie Salta in Argentinië is bijzonder mooi. De regio heeft schitterende canyon landschappen met veelkleurige bergen, maar ook hoogvlakten met metershoge cactussen. Een rondreis door noord Argentinië kunt u uitstekend op eigen gelegenheid, met een huurauto ondernemen. Rijd langs besneeuwde vulkanen, hooggelegen wijngaarden, kloven en ravijnen. Bezoek ver weg van de grote steden de dorpen Purmamarca en Cachi. Hier leeft nog steeds de inheemse bevolking en staat alles in het teken van Pachamama.  Wij plannen voor u de overnachtingen en u rijdt hier in uw eigen tempo naar toe. Onderweg heeft u de vrijheid om te stoppen waar u maar wilt. 

Rondreis door Argentinië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Argentinië maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen