Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Panama

Panama kunt u het gehele jaar door goed bezoeken. Doordat het land dicht bij de evenaar ligt, is het er nagenoeg altijd warm en heeft het slechts twee seizoenen.

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen loopt van januari tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met december, laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag. 
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. 

Panama Stad

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 22 22 23 24 24 23 23 23 23 22 22 22
Max. temperatuur ˚C 30 31 31 32 31 30 30 30 29 29 28 29
Aantal zonuren per dag 7 8 8 7 6 6 6 5 5 5 5 6

Panama Stad heeft een tropisch savanneklimaat en wordt beïnvloed door de ligging tussen de Stille Oceaan, Caribische Zee en de ligging nabij de Evenaar.  De temperaturen in Panama Stad zijn gedurende het hele jaar vrij constant en warm. De maanden december t/m april zijn de droge maanden en valt er nauwelijks neerslag in Panama Stad.  Tussen mei en november is het regenseizoen, tijdens deze maanden kunnen hevige regenbuien vallen, met name in de (na)middag en avonden. Tijdens het regenseizoen is de luchtvochtigheid hoog waardoor de gevoelstemperatuur hoger is en het snel benauwd kan aanvoelen. Door de ligging van Panama Stad tussen de twee oceanen kan het klimaat worden beïnvoed door orkanen en tropische stormen, met name tijdens het regenseizoen. Panama Stad wordt zelden rechtstreeks getroffen door deze vormen van natuurgeweld, echter de gevolgen kunnen te merken zijn in de weersomstandigheden. 

Boquete

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 16 17 18 19 19 19 20 20 20 17 16 16
Max. temperatuur ˚C 27 28 29 29 29 30 30 30 28 27 27 27
Aantal zonuren per dag 8 9 8 7 6 6 6 5 5 6 5 6

Het klimaat in Boquete is een gematigd bergklimaat, wat verschilt met de tropische klimaten in de rest van Panama. Het is hierdoor in Boquete vaak koeler dan elders in het land. Boquete kent weinig variatie tussen de seizoenen, over het algemeen valt er gedurende het hele jaar neerslag. Het officiële regenseizoen is van mei t/m november, waarvan er tussen de maanden juni en oktober het meeste regen valt. De overige maanden van het jaar valt er minder neerslag, echter Boquete kent geen volledig droge periode. De luchtvochtigheid in Boquete is relatief laag, wat de gevoelstemperatuur aangenamer maakt. 

Bocas del Toro

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 22 23 23 24 24 23 23 23 23 22 22 22
Max. temperatuur ˚C 30 31 32 33 31 30 30 30 30 30 29 29
Aantal zonuren per dag 8 9 8 7 6 6 6 5 5 6 5 6

Het klimaat in Bocas del Toro is een tropisch regenwoudklimmaat, dat wordt beïnvloed door de Caribische Zee. Gedurende het hele jaar zijn de temperaturen in Bocas del Toro vrij contstant en warm. Het regenseizoen loopt van mei t/m november, waarin de meeste regen in de maanden september en oktober valt. De regenbuien kunnen dan heftig, maar vaak van korte duur zijn. Tijdens de overige maanden is het droger in Bocas del Toro, echter er blijft kans op een regenbui. Tijdens de drogere periode kan de wind in Bocas del Toro aantrekken. 

 

 

Alle informatie over de beste reistijd in Panama op een rij

  • U kunt Panama het hele jaar door bezoeken;
  • Het land ligt dicht tegen de evenaar waardoor het er nagenoeg altijd warm is;
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden;
  • Enkel in de hogere berggebieden kan het in de avond flink afkoelen;
  • Het droge seizoen loopt van januari tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met december;
  • De meeste regen valt in de maanden september en oktober. Echter is het weer in Panama het hele jaar door goed om te reizen.

De beste reistijd in Panama wanneer u reist met kinderen

Reist u samen met uw kinderen, dan is de beste reistijd voor Panama de zomervakantie. Hoewel het op dat moment het regenseizoen is, zult u zien dat het weer in Panama goed is om te reizen. De regen beperkt zich voornamelijk tot in de namiddag en u zult onder de indruk zijn van de prachtige groene natuur. Reist u in de kerstvakantie, dan reist u in de droge periode. Ook dit is een uitstekende reistijd voor Panama. Let wel op, in de kerstvakantie is het ook toeristisch hoogseizoen. Begin dus op tijd met het plannen van uw unieke reis. 

Tijdsverschil Panama en Nederland/België

Tijdens de Nederlandse/Belgische zomertijd is het 7 uur vroeger in Panama. 
Tijdens de Nederlandse/Belgische wintertijd is het 6 uur vroeger in Panama. 

Hoelang is het vliegen naar Panama?

De vliegtijd voor een rechtstreekste vlucht van Amsterdam naar Panama Stad bedraagt ongeveer 11 uur.
 

Rondreis door Panama maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Panama maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Panama