Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Nicaragua

De beste reistijd voor Nicaragua is het hele jaar door. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 20 en 35 graden en het heeft het slechts twee seizoenen.

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober, laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag. 
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. 
  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 21 21 22 23 24 23 23 23 22 22 21 22
Max. temperatuur ˚C 32 32 34 35 33 31 30 31 30 30 31 30
Aantal zonuren per dag 8 9 9 9 8 6 7 7 7 6 7 7

Het klimaat in Nicaraga is tropisch met twee duidelijke seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen. Tijdens het droge seizoen, van november t/m april, is het vaak warmer en valt er nauwelijks neerslag. Van mei t/m oktober is het regenseizoen, tijdens deze maanden valt er meer regen, met name in de (na)middag en avond. De temperaturen liggen over het algemeen wat lager, echter door een hoge luchtvochtighed is de gevoelstemperatuur hoog. De kustegebieden in het westen van Nicaragua zijn vaak drog dan de kustgebieden in het oosten van het land. Het oostelijke kustgebied heeft meer regenval door de invloed van de Caribische Zee. In dit gebied kan het weer ook worden beïnvloed door tropische stormen en orkanen die over de Caribische Zee trekken.  

Alle informatie over de beste reistijd in Nicaragua op een rij

  • U kunt Nicaragua het hele jaar door bezoeken;
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden;
  • Aan de Caribische kust ervaart u een hogere luchtvochtigheid door de aanwezigheid van het regenwoud;
  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober;
  • Dit zijn korte, hevige tropische buien. Soms zet zo’n regenbui (tijdelijk) de gehele straat onder water. Daarentegen, het regent hier nooit de gehele dag, waardoor u in het regenseizoen ook prima door Nicaragua kunt reizen;
  • In het regenseizoen is de natuur op haar mooist, prachtig groen.

 

De beste reistijd in Nicaragua wanneer u reist met kinderen

Alle reguliere schoolvakanties zijn een prima reisperiode. Het land biedt naast prachtige natuurgebieden ook mooie koloniale steden en een idyllische kustlijn. U kunt in Nicaragua prima met een huurauto reizen; ervaar de vrijheid van het reizen met een huurauto!

Tijdsverschil Nicaragua en Nederland/België

Tijdens de Nederlandse/Belgische zomertijd is het 8 uur vroeger in Nicaragua. 
Tijdens de Nederlandse/Belgische wintertijd is het 7 uur vroeger in Nicaragua. 

Hoelang is het vliegen naar Nicaragua?

Er zijn vanuit Nederland/België geen directe vluchten naar Managua, Nicaragua. De vluchttijd van Amsterdam naar Managua bedraagt ongeveeer 17 uur, dit kan iets meer of minder zijn afhankelijk van de vluchtroude/ overstaptijd.

 

Rondreis door Nicaragua maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Nicaragua maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reis kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis

Terug naar luxe reis Nicaragua