Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd voor Costa Rica is het hele jaar door. Elk van de jaargetijden heeft naar onze mening iets speciaals en er is geen periode aan te wijzen waarop we het reizen pertinent zouden afraden. Meer specifieke informatie over de beste reistijd naar - en tijd gerelateerde vragen over - Costa Rica kunt u hieronder lezen.

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april.
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober, laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag. 
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden. 

Direct meer weten over:

Klimaat Costa Rica

Costa Rica ligt dichtbij de evenaar, waardoor het klimaat vrijwel altijd warm is. Costa Rica wordt door de bergketen Cordillera Central in tweeën gesplitst, waarbij in het oostelijke Caribische deel verspreid over het hele jaar vochtigheid heerst, terwijl het westelijke deel meer gedefinieerde seizoenen kent. Hier zijn twee duidelijke seizoenen aan te merken: Het droge seizoen, van november tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met oktober. Laat u zich niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag, waarna de hemel weer open trekt. De twee natste maanden per jaar zijn september en oktober. Afhankelijk van de hoogte waarop u zich bevindt schommelt de temperatuur het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden.

Beste reistijd per seizoen

Beste reistijd Costa Rica met kinderen

Alle schoolvakanties in Nederland en België zijn een goede reisperiode voor een bezoek aan Costa Rica. Costa Rica is een van de meest kindvriendelijke bestemmingen van het continent. Doordat het land relatief klein is, en de afstanden daardoor kort, kunt u in twee weken tijd voldoende hoogtepunten van het land zien. De kerstvakantie en voorjaarsvakantie vallen midden in het droge seizoen en zijn dus perfect. Tijdens de meivakantie, als de eerste regens vallen, wordt het land weer groen en bloeien er veel bloemen. De zomervakantie valt in het regenseizoen, maar regen valt niet de hele dag en vaak tijdens buien in de namiddag. U kunt Costa Rica desgewenst ook combineren met een ander landen zoals Panama of Nicaragua.

Tijdsverschil Costa Rica en Nederland/België

Tijdens onze zomertijd is het in Costa Rica 8 uur vroeger dan in Nederland en België
Tijdens onze wintertijd is het in Costa Rica 7 uur vroeger dan in Nederland en België

Hoe lang is het vliegen naar Costa Rica?

De vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar San José bedraagt 11 uur en 45 minuten. Indien u moet overstappen (in Panama City) bedraagt de totale vliegtijd 14 uur en 30 minuten.

Rondreis door Costa Rica maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Costa Rica maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Costa Rica