Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Belize

Rondreizen in Belize kan het hele jaar door. Er heerst een tropisch regenwoud klimaat waardoor het het hele jaar door warm is. 

In het kort geldt:

  • De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 27 en 32 graden
  • Het tropische klimaat zorgt voor een hoge luchtvochtigheid
  • Het regenseizoen is van mei tot oktober, waarbij de kans op korte tropische regenbuien toeneemt

Geen beste reisperiode voor Belize

In Belize heerst een tropisch regenwoud klimaat, het is dus altijd warm tot heet en er is een hogere vochtigheidsgraad. Verkoeling kunt u vinden in de bergen of op de eilanden, waar over het algemeen een frisse zeebries waait. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Dit betekent niet dat het de gehele dag zal regenen. Er zullen korte hevige tropische buien vallen (veelal 's nachts) met als prettige bijkomstigheid; een aangename afkoeling. 

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. Temperatuur in  °C 19 20 21 22 23 24 24 23 23 22 20 19
Max. temperatuur in  °C 28 29 29 31 31 31 31 31 31 30 29 27
Aantal zon uren per dag 6 7 8 8 8 7 7 7 6 6 6 6

 

De beste reistijd in Belize wanneer u reist met kinderen

Qua reisperiode is het echt een aanrader om tijdens onze mei- en/of onze kerstvakantie naar Belize te reizen. In de meivakantie is het, toeristisch gezien, niet zo druk in Belize. Tijdens de kerstvakantie is het hoogseizoen. Dit betekent dat het dan hier en daar wat drukker is en/of dat u uw reis iets eerder moet gaan plannen i.v.m. beschikbaarheid van hotels. Een reis van (slechts) twee weken is prima voor Belize, want het is een klein land en de afstanden zijn relatief kort. Wilt u langer op reis, dan kunt u uw reis naar Belize bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan Honduras en/of Guatemala

Tijdsverschil Belize en Nederland/België

Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Belize 7 uur vroeger dan in Nederland/België. 
Tijdens de Nederlandse zomertijd is he tin Belize 8 uur vroeger dan in Nederland/België. 

Hoe lang is het vliegen naar Belize? 

Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam naar Belize, er is altijd een overstap nodig. De minimale reistijd naar Belize bedraagt 26 uur. De daadwerkelijke reistijd is afhankelijk van de vluchtroute en overstaptijd en kan oplopen tot boven de 30 uur. 

Rondreis door Belize maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Belize maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Belize