Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Honduras

U kunt Honduras het gehele jaar bezoeken, echter de beste periode om te gaan is tussen december en mei in het droge seizoen. Doordat het land dicht bij de evenaar ligt, is het er nagenoeg altijd warm en heeft slechts twee seizoenen. 

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober, laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag;
  • Uitzondering op deze seizoenen zijn de Bay Islands: het drogere seizoen loopt hier van februari tot en met september; 
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen gemiddeld 25 en 30 graden, afhankelijk van in welk gebied u bent.

 

San Pedro de Sula

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 20 21 22 23 24 24 23 23 23 22 22 21
Max. temperatuur ˚C 28 29 31 32 33 33 33 32 32 30 29 28
Aantal zonuren per dag 6 7 8 7 7 6 6 7 6 6 6 6

Het klimaat in San Pedro de Sula is een tropisch (regenwoud)klimaat. Hierdoor is het gedurende het hele jaar warm en is de luchtvochtigheid hoog. Ook valt er het hele jaar door neerslag, echter valt de meeste regen tijdens het regenseizoen van mei t/m november, met een neerslagpiek in september en oktober. Tijdens het regenseizoen kan dit gebied last ondervinden van tropische stormen en orkanen die over de Caribische zee trekken. Het klimaat in San Pedro de Sula wordt beïnvloed door de ligging in laaggelegen gebied omringd door bergen en relatief dichtbij de Caribische Zee ligt.

Copán 

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 16 17 17 19 20 20 19 19 19 19 17 16
Max. temperatuur ˚C 22 24 26 28 28 27 26 26 26 25 23 22
Aantal zonuren per dag 4 5 6 8 7 7 6 6 6 5 3 3

Copán heef een subtropisch hooglandklimaat met overwegend aangename temperaturen. Hoewel dit gebied een regenseizoen kent dat loopt van mei t/m oktober, valt er gedurende het hele jaar door neerslag welliswaar in mindere mate dan tijdens het regenseizoen. De wat meer drogere maanden zijn november t/m april. 

Bay Islands

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 24 25 25 26 27 27 27 27 27 26 25 25
Max. temperatuur ˚C 26 26 27 27 28 28 28 29 29 28 27 26
Aantal zonuren per dag 8 9 10 11 11 1 11 11 10 9 8 8

De Bay Islands, met onder andere de eilanden Roatan en Utila liggen in de Caribische Zee voor de noordkust van Honduras. Het klimaat is hier tropisch dat sterk wordt beïnvloed door de oceaan. Het is hier gedurende het hele jaar warm. Tijdens het regenseizoen, van oktober t/m januari, kan er veel regen vallen, met de meeste regen in de maand november. Het drogere seizoen loopt van feburari t/m september.  Van juni t/m november is het orkaanseizoen, waar de weeromstandigheden op de Bay Islands hinder van kunnen ondervinden. De Bay Islands zijn een perfecte bestemming voor snorkelen en duiken, de beste periode zijn de maanden februari t/m juli.

Alle informatie over de beste reistijd in Honduras op een rij

  • U kunt Honduras het hele jaar door bezoeken;
  • Door de ligging dicht tegen de evenaar is het er nagenoeg altijd warm, in de hoger gelegen (berg)gebieden kan het in de avond frisser worden;
  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april voor het grootste deel van het land met uitzondering van de Bay Islands;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober voor het grootste deel van het land, met uitzondering van de Bay Islands. Tijdens deze maanden valt de meeste regen;
  • Op de Bay Islands loopt het regenseizoen van oktober tot en met januari, met een piek in de maand november. Het droge seizoen loopt hier van februari tot en met september. Beste reistijd is van februari tot en met juli. 

De beste reistijd in Honduras wanneer u reist met kinderen

Reist u samen met uw kinderen, dan is de beste reistijd voor Honduras de zomervakantie. Hoewel het op dat moment het regenseizoen is, zult u zien dat het weer in Honduras zeker goed is om te reizen. De regen beperkt zich voornamelijk tot in de namiddag en u zult onder de indruk zijn van de prachtige groene natuur.  Reist u in de kerstvakantie, dan reist u in de droge periode (met uitzondering van de Bay Islands). Ook dit is een uitstekende reistijd voor Honduras. Wilt u met uw kinderen een bezoek brengen aan de Bay Islands om te gaan snorkelen of duiken, dan kunt u het beste in de voorjaarsvakantie of meivakantie naar Honduras gaan.  

Tijdsverschil Honduras en Nederland/België

Tijdens de Nederlandse/Belgische zomertijd is het 8 uur vroeger in Honduras. 
Tijdens de Nederlandse/Belgische wintertijd is het 7 uur vroeger in Honduras. 

Hoelang is het vliegen naar Honduras?

Er zijn geen rechtstreekste vluchten van Amsterdam naar San Pedro de Sula. U vliegt altijd met een overstap in Panama, Mexico of de Verenigde Staten. De minimale reistijd van Amsterdam naar San Pedro de Sula bedraagt 20 uur en 45 minuten, inlcusief overstaptijd. Deze tijd kan oplopen afhankelijk van vluchtroute en overstaptijd.

Rondreis door Honduras maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Honduras maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Honduras