Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Beste reistijd Cuba

U kunt Cuba in principe het gehele jaar bezoeken, echter de beste periode om te gaan is tussen november en mei in het droge seizoen. Doordat het land dicht bij de evenaar ligt, is het er nagenoeg altijd warm en heeft slechts twee seizoenen. In de maanden juni tot en met november is er kans op voorbij razende orkanen, die vaak snel komen en gaan. 

In het kort geldt:

  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober, laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buien beperken zich meestal alleen tot de namiddag; De kans op orkanen is tijdens dit seizoen groter. 
  • De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen gemiddeld 25 en 30 graden, afhankelijk van in welk gebied u bent.

 

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatuur ˚C 17 17 19 20 22 23 23 23 23 22 20 18
Max. temperatuur ˚C 26 26 28 29 30 31 32 32 31 30 28 27
Aantal zonuren per dag 7 7 8 9 9 8 9 8 10 9 7 7

Het klimaat in Cuba is over het algemeen een tropisch savanneklimaat dat onder invloed van de zee staat. De zomer is warm en erg vochtig en de winter is relatief droog. De temperaturen zijn gedurende het hele jaar door hoog. De winter (december t/m februari) is het iets koeler en voor veel mensen daardoor aangenamer. Het regenseizoen loopt van mei t/m oktober, waarin tijden de maanden juni, september en oktober de meeste regen valt. De regenbuien zijn vaak kort maar hevig. De luchtvochtigheid tijdens deze periode is een stuk hoger, waardoor het ongaangenaam kan aanvboelen.  Van juni t/m november is er een kans op orkanen, die snel komen en gaan. De overlast van orkanen is slechts enkele dagen, de Cubanen zijn hier aangewend

 

Alle informatie over de beste reistijd in Cuba op een rij

  • U kunt Cuba het hele jaar door bezoeken;
  • Door de ligging dicht tegen de evenaar is het er nagenoeg altijd warm, in de hoger gelegen (berg)gebieden kan het in de avond frisser worden;
  • Het droge seizoen loopt van november tot en met april;
  • Het regenseizoen is van mei tot en met oktober. Tijdens deze maanden valt de meeste regen en is de luchtvochtigheid hoog;
  • Cuba kan tijdens het regenseizoen, wat tegelijkertijd met het orkaanseizoen valt te maken krijgen met orkanen die door het Caribisch gebied razen.  

De beste reistijd in Cuba wanneer u reist met kinderen

Reist u samen met uw kinderen, dan is de beste reistijd voor Cuba de kerstvakantie, voorjaarsvakantie of de meivakantie. Tijdens deze periodes reist u in het droge seizoen met aangenamere temperaturen en de kans op orkanen is tijdens deze periode nihil. Reist u in de kerstvakantie, is het toeristisch hoogseizoen. Begin dus op tijd met het plannen van uw unieke reis om te voorkomen dat er geen accomodaties meer beschikbaar zijn. 

Tijdsverschil Cuba en Nederland/België

Cuba hanteert twee tijdzones, een zomertijd en een wintertijd. Hierdoor is het gedurende het hele jaar in Cuba 6 uur vroeger dan in Nederland/België. 
Uitzonderingen hierop zijn de periode tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november, dan is het 5 uur vroeger in Cuba dan in Nederland/België. 

Hoelang is het vliegen naar Cuba?

Er zijn geen rechtstreekste vluchten van Amsterdam naar Havana. U vliegt altijd met een overstap. De minimale reistijd van Amsterdam naar Havana bedraagt 14 uur en 50 minuten, inlcusief overstaptijd. Deze tijd kan oplopen afhankelijk van vluchtroute en overstaptijd.

Rondreis door Cuba maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Cuba maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Cuba