Het sprookjesachtige meer van Atitlan is één van de mooiste meren ter wereld! Dit zal aan u worden bevestigd door iedereen die er ooit geweest is.  Een Engelse schrijver omschreef het meer ooit zeer treffend; ".... really too much of a good thing!"

 • Het meer is prachtig, maar de uitzichten vanaf het meer ook!
  Het meer is prachtig, maar de uitzichten vanaf het meer ook!

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

 • Atitlan
  Atitlan

Het meer dankt haar naam aan het Maya-woord 'atitlan' wat "de plaats waar de regenboog haar kleuren krijgt" betekent. Met een bekende maximale diepte van circa 1100 meter is het Meer van Atitlan het diepste meer van Midden-Amerika. Het meer heeft een vulkanische oorsprong en een omtrek van ongeveer 20 kilometer. Qua breedte varieert het tussen de 6 en 12 kilometer. De omlijsting van het meer wordt verzorgd door drie vulkanen; Atitlan, Toliman en San Pedro vulkanen. Aan het meer van Atitlan liggen 14 grote en kleinere Maya dorpen. Nagenoeg alle dorpsnamen zijn afgeleid van een apostel. Een bezoek aan één of meerdere van deze dorpen is de moeite waard. Het geeft u een kijkje in de Maya-cultuur; de Maya's staan ​​bekend om hun vriendelijkheid en de hoge kwaliteit van de door hen met de hand vervaardigde producten. Veel inwoners van deze dorpen dragen nog altijd de traditionele klederdracht.

Santiago Atitlan

Santiago Atitlan is één van de dorpen aan het Meer van Atitlan. Het textiel wat u hier kunt kopen is van hoge kwaliteit, maar dit  is niet de voornaamste reden waarom u dit dorp zou moeten bezoeken... Ga in dit dorp zeker kennis maken met het bijzondere religieuze fenomeen, Maximón. Maximón is een heilige, in de vorm van een pop aangekleed met hoed, zonnebril en sigaar. Maximón woont wisselend steeds een jaar in een huis van een lid van de broederschap van het Heilige Kruis, de belangrijkste inheemse gemeenschap van Santiago Atitlán. In dit jaar worden hier bezoekers vanuit het hele land ontvangen. Gelovigen, op zoek naar gunsten en advies, bezoeken Maximón en geven hem o.a. geld, likeur en sigaren als geschenk. 

Chichicastenango

Een aanrader! Iedere zondag en donderdag is er in Chichicastenango, ongeveer een uurtje rijden van het Meer van Atitlan, één van de mooiste inheemse markten van Midden-Amerika. De markt van Chichicastenango wordt ook wel de markt van 'Chichi' genoemd. Typisch voor deze stad zijn de lemen huizen afgewerkt met wit stucwerk. Je hebt hier qua stijl van de huizen bijna niet meer het gevoel nog in Midden-Amerika te zijn. Omgeven door prachtige bergen verruilt de stad hier op zondag en donderdag haar serene rust voor een ietwat chaotisch sfeer. Een enorme diversiteit aan geuren, verschillende inheemse dialecten, levendige geluiden en bovenal veel prachtig handwerk spant deze dagen de kroon. Misschien neemt u iets van de kleurrijke Maya-stoffen met prachtige bloemmotieven, ceremoniële maskers, lederwaren en/of sieraden mee naar huis als souvenier?

Wist u dat hier jaarlijks een marathon georganiseerd wordt? Deze marathon wordt gelopen in een spectaculaire setting, aan de oever van het meer en op de kliffen van Atitlan.

 • Hotel Atitlan

  Hotel Atitlan - Guatemala

  Hotel Atitlán is gelegen in het dorpje Panajachel en is gebouwd in een Spaanse koloniale stijl. 

  Lees verder
 • Casa Palopo

  Casa Palopo - Guatemala

  Een prachtig vijfsterren hotel gelegen aan het meer van Atitlán. U heeft hier geweldige uitzichten over het meer met haar omringde vulkanen en 's avonds in de verte mooie verlichting van …

  Lees verder
 • Posada Don Rodrigo

  Posada Don Rodrigo - Guatemala

  Wanneer u in Atitlan arriveert en het hotel bereikt waant u zich weer even terug in Antigua. Posada Don Rodrigo is ingericht is de sferen van het stadje Antigua. 

  Lees verder
 • Peter & Rita in Placencia, Belize

  We hebben een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug!

  We hebben (inderdaad) een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug hebben. Jullie lokale partner heeft laten zien de zaken perfect onder controle te hebben: alle pick-ups waren …

  Lees verder
 • Schouw

  Het was een onvergetelijk avontuur, een avontuur dat jullie bij Sapa Pana Travel voor ons mogelijk hebben gemaakt !

  Wij hebben een fantastische vakantie gehad en zijn heel blij dat jullie het hebben aangedurfd om voor ons (ik in een rolstoel) een reis samen te stellen! Alles was perfect georganiseerd, zonder …

  Lees verder
 • Familie Jurgens op rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador

  Een rondreis om nooit te vergeten

  Het was een prachtige rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador. Een reis om nooit te vergeten

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier