Laat ons een mooie luxe individuele reis naar Zuid-Amerika; Brazilië, Argentinië, Uruguay, Chili, Peru, Ecuador met de Galapagos en/of Colombia, voor u samenstellen. Geheel maatwerk, uw reiswensen zijn ons uitgangspunt!

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika

Zuid-Amerika, een fascinerend continent onder de vleugels van de Condor! Er zijn maar weinig continenten ter wereld zo divers als Zuid-Amerika. Hier komen alle klimaten en alle landschappen voor. U vindt er; junglegebieden van het  Amazone bassin, het hooggebergte van de Andes, de langste bergketen ter wereld, gletsjers, desolate pampa’s in Patagonië, moeraslanden in de Braziliaanse Pantanal en het Argentijnse Esteros del Iberá, of dichte gematigde wouden en diepe fjorden in Chili.

Minstens zo verschillend als de landschappen zijn de inwoners van Zuid-Amerika. Ver voor de komst van de Europeanen, tijdens de laatste ijstijd, trokken de eerste inwoners van Amerika via de Bering landbrug van Azië naar het Amerikaanse continent en wisten hun weg naar het uiterste zuiden te vinden. Eenmaal in Zuid Amerika evolueerden deze eerste inwoners in verschillende pre-Colombiaanse culturen. Bij Zuid-Amerika denkt men vaak meteen aan de Inca’s. Deze beschaving was echter niet meer dan 100 jaar oud, de laatste in rij van een lange reeks beschavingen, toen de Europeanen in de vijftiende eeuw voor het eerst voet op Amerikaanse bodem hebben gezet. Van Yamana cultuur op Vuurland, de Mapuche in het huidige Chili en Argentinië, de Guarani indianen in Brazilië, de Aymara, Tiahuanco en Nazca culturen in het huidige Bolivia en Peru tot de Tairona indianen in het noorden van het huidige Colombia. Overal wist de mens zich aan te passen aan de lokale omstandigheden en ontwikkelde men een eigen cultuur. Met de komst van Christoffel Columbus en de vele Europeanen in zijn kielzog, werd de mix van volkeren nog complexer, zeker gezien het feit dat de Europeaanse kolonisators Afrikanen en Aziaten meebrachten om te werken op hun plantages.  

Kortom, niet alleen de spectaculaire landschappen en prachtige natuur zijn een reden om Zuid-Amerika te bezoeken. Zeker ook de inwoners van het continent dragen hier aan bij. Prachtige steden, als het Colombiaanse Cartagena de Indias, de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito, de Peruaanse steden Lima en Cuzco, het Argentijnse Buenos Aires en uiteraard Cidade Maravilhosa Rio de Janeiro in Brazilië, vertellen de verhalen over hun rijke geschiedenis in de vele mooie parken, historische gebouwen en museum collecties. 

Op onze website vindt u veel informatie over de landen in Zuid-Amerika met diverse reisvoorbeelden. Zo kunt u zich een goed beeld vormen over de reismogelijkheden.

We adviseren u graag bij uw luxe reis naar Zuid-Amerika; Uw Unieke Reis. Heel eenvoudig, u neemt contact met ons op en dan informeren wij u graag, geheel vrijblijvend, over hoe wij u van dienst kunnen zijn. 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier