Yucatan is het grote schiereiland in het zuidoosten van Mexico. Dit deel van Mexico wordt voor het grootste deel omgeven door de Caribische zee en in het zuiden grenst het aan buurlanden Belize en Guatemala. Yucatan heeft zelfs de meest verwende reiziger nog veel te bieden!

 • Chichen Itza - Mexico
  Chichen Itza - Mexico

  Chichen Itza is de beroemdste Mayastad op het Yucatan schiereiland.

 • Campeche - Mexico
  Campeche - Mexico

  Campeche is een prachtige koloniale stad op het Mexicaanse schiereiland Yucatan

 • Calakmul - Yucatan
  Calakmul - Yucatan

  Calakmul is bijzondere Mayastad, dichtbij de stad Campeche op het Mexicaanse schiereiland Yucatan

 • Campeche - Mexico
  Campeche - Mexico

  Bij de Mexicaanse stad Campeche is het heerlijk toeven aan de Golf van Mexico.

Aan de zuidoostelijke kustlijn van het Yucatan schiereiland vindt men één van de mooiste en grootste barrière riffen ter wereld, een waar paradijs voor mensen die van snorkelen en duiken houden. Daarnaast is er enorm veel cultuur te vinden. De Mayacultuur is hier nog springlevend in het hedendaagse straatbeeld en daarnaast vindt u in Yucatan een aantal van de meest indrukwekkende  archeologische mayasites, zoals het tempelcomplex  van Chichen Itza, dat behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Bezoek de prachtige koloniale steden zoals, zoals Merida en Campeche of verblijf op één van de vele tot sfeervolle luxe hotels omgetoverde eeuwenoude haciënda’s.  Voor het grootste gedeelte bestaat Yucatan uit tropisch regenwoud, afgewisseld met droger savanne klimaat in het zuidwesten van het schiereiland en een steppeklimaat in het noordwesten.

Merida

Merida, de belangrijkste koloniale stad op het schiereiland, biedt schaduwrijke parken en smalle straatjes, waarin de sfeer van lang vervlogen tijden bewaard is gebleven. 

Maya tempels en steden

Op het Yucatan schiereiland is veel terug te vinden van oude Mayabeschaving. De meest belangrijke en beroemdste Maya site is zonder twijfel Chichen Itzá. U kunt deze oude Mayastad bezoeken met onze zeer ervaren en enthousiaste gidsen, die u alles over deze plek kunnen vertellen. Daarnaast nemen ze u ook graag mee naar andere bijzondere Mayasites op het Yucatan schiereiland, zoals bijvoorbeeld Uxmal, Chunchucmil, Becan of Calakmul.

Campeche

Wanneer u door het oude centrum van de stad loopt, ontdekt u fascinerende legendes  over piraten, die hier in het verre verleden de kusten onveilig maakten. Vanuit de stad werden vroeger tarwe en olie geëxporteerd, waardoor Campeche een zekere rijkdom vergaarde. Campeche is niet alleen de hoofdstad van de gelijknamige staat maar is ook gelegen aan de archeologische plek Edzna. Dit is een prachtige grote oppervlakte van 25km2  waar zich een grote Acropolis bevindt op een plein. Hier vindt u meerdere tempels en nog een tweede  kleinere Acropolis. In 1999 is deze plek uitgesproken tot de Werelderfgoed lijst van UNESCO.  
En niet te vergeten, de stad Campeche is de culinaire hot spot van de gelijknamige staat! U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis. Zo kunt u hier veel proberen zoals : gebakken oesters, omwikkeld pompano vis met achiote en een snufje komijn , inktvis gevuld met garnalen , tamales gevuld met Chaya blad of een gekookt ei gewikkeld in bananenbladeren . Heerlijk!

 • Hacienda Uayamon, Campeche

  Hacienda Uayamon - Mexico

  Voor Hacienda Uayamon hebben we eigenlijk maar één woord nodig om het te beschrijven; PRACHTIG!

  Lees verder
 • Hacienda San jose , Yucatan

  Hacienda San Jose - Mexico

  Mexico heeft vele prachtige hacienda's.... Hacienda San Jose is er zo één! Een prachtige hacienda uit de 18de eeuw met bijzondere pastel blauwe façades. 

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier