Toen Domingo Fernández Concha in 1880 het wijnhuis Santa Rita stichtte, had hij twee levensdoelen voor ogen. Hij wilde niet alleen de beste wijn van Chili produceren, maar ook wonen in het mooiste huis van het land. 

  • Casa Real
    Casa Real

  • Casa Real
    Casa Real

In een prachtige groene omgeving, op slechts 25 kilometer van Santiago bouwde hij zijn droomhuis en het resultaat mag er vandaag de dag nog steeds wezen.

In 1996 is dit prachtige huis geopend voor publiek en werd het het Casa Real hotel, behorend bij het wijnhuis Santa Rita.

Het Casa Real hotel is bijzonder kleinschalig met slechts 16 kamers. Het interieur is in Pompejaanse stijl, geïnspireerd op de archeologische vondsten in Pompeji en Herculaneum in het midden van de 18de eeuw. Deze stijl wordt met name gekenmerkt door de fresco’s van Pompeji met o.a. nimfen, wijnranken en grote kandelaars.

Het hotel heeft ook een eigen kapel. In 1885 begeleide de Duitse architect Teodoro Burchard de bouw van de neogotische kapel aan de zijkant van het huis. Ondanks het verstrijken van de tijd is alles zeer goed bewaard gebleven. Niemand minder dan één van de restauratoren van de Sixtijnse Kapel (Vaticaan) kwam naar Chili om deze kapel te restaureren!

Het Casa Real hotel kan voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende gast, in een zeer persoonlijke omgeving. Geheel terecht één van de meest prestigieuze hotels van Chili.

Een droomplek! Het zal u hier, omgeven door een prachtige natuur, aan niets ontbreken...

 

Meer weten over Casa Real en haar wijnen?

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier