Wat een aanwinst voor Valparaiso dit prachtige luxe hotel Palacio Astoreca. Wat een aanwinst voor Valparaiso het restaurant van dit hotel, met een Chef-kok uit het wereldberoemde Spaanse restaurant 'El Bulli'.....

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

  Chef Sergio Barroso

 • Palacio Astoreca
  Palacio Astoreca

De historie van Palacio Astoreca lijkt wel een verhaal uit een boek. Een rijke Kroatische emigrant heeft het rood witte 'palacio' destijds, in 1920, laten bouwen als geschenk aan zijn Engels vrouw, Mary Constance, in de hoop dat het zou bijdragen aan minder heimwee.
De huidige eigenaren, het Zwitsers-Chileense echtpaar Vincent Juillerat en Francisca Joannon, hebben het 'palacio', wat in zeer slechte staat verkeerde, laten restaureren tot een prachtig luxe design hotel. Twee jaar, ruim 5 miljoen US $ en drie lokale architecten waren nodig om de restauratie te kunnen voltooien. Eind 2012 werd Palacio Astoreca geopend!

Gelegen op de heuvel 'Cerro Alegre' heeft Palacio Astoreca een mooi uitzicht op de stad en de haven. Qua interieur zijn kosten noch moeite gespaard, het is werkelijk waar heel bijzonder. Enkele 'eye-catchers' zijn; de originele parketvloer in het gehele hotel, het elegant en fris gestoffeerde Art Deco meubilair en een groot zwart-wit schilderij van de hedendaagse Zwitserse kunstenaar, Frederic Clot.

De 23 kamers, waaronder 17 suites, verschillen van formaat en indeling. Enkele details komen wel steeds terug op iedere kamer. Denk hierbij aan het zwart witte bloemen behang op de muur achter het bed, de vergelijkbare hand beschilderde keramische tegels in de badkamers en de prachtige hand geweven dekens op het bed uit de omgeving van Valle Hermoso. Alle kamers hebben grote ramen met een prachtig uitzicht op de kleurrijke stad.

Tip!
Kamer 10, een junior suite, heeft een vrij geplaatst bad in de erker.
Kamer 17, heeft de meeste ramen en dus het beste uitzicht.

Restaurant Alegre is een belangrijk hoogtepunt van Palacio Astoreca. De Chef van het restaurant, Sergio Barroso, heeft voorheen gewerkt in het wereldberoemde Spaanse restaurant 'El Bulli'.
Ook voor reizigers die niet in het Palacio Astoreca verblijven, is het een aanrader in Alegre te gaan dineren!


In een hotel van dit niveau is uiteraard de service subliem en spreekt met goed Engels. Het hotel heeft ook nog eens een prachtige wijnkelder en een goede Spa met hot tub en een enorme hammam.

Cerro Alegre is een trendy deel van de stad, u vindt hier mooie restaurants en boetieks. Naast Palacio Astoreca staat Palacio Baburizza, ook deze 'palacio' was voorheen eigendom van een Kroatische zakenman. Onlangs heeft men hier een bijzondere kunst galerie geopend.

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier