In het noorden van Bolivia op de grens met Peru ligt het Titicaca meer. Gelegen op een hoogte van ruim 4000 meter is dit meer het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

 • Copacabana

Deze plek staat bekend om haar mooie natuurlijke omgeving. Maar dit is niet alles... het Titicaca meer is namelijk ook voor de Andesculuur van groot belang!

De legende vertelt namelijk dat de eerste Inca heerser, van het eiland Isla del Sol, naar de Heilige vallei in Peru trok om daar een stad te stichten waar vandaan hij zijn toekomstige rijk zou gaan besturen.

De regio van het Titicaca meer is ook het centrum van de eens zeer machtige Tiwanaku cultuur.

 

Copacabana

Dit 'heilige' dorp is gelegen aan de oevers van de Boliviaanse kant van het Titicacameer. De maagd van Copacabana (La Virgen de la Candelaria) is beschermheilige van heel Bolivia en aan haar worden dan ook veel wonderen toegeschreven. Deze stad is veel minder bekend dan de gelijknamige strand in Rio de Janeiro, Brazilië. Wat blijkt is dat deze bekende strand vernoemd is naar dit dorpje. De legende zegt dat een dankbare Braziliaanse visser die door de Maagd van Copacabana werd gered van de storm het strand van Copacabana hierna heeft vernoemd. Copacabana is ook de thuisbasis van een aantal pre-Inca heilige plaatsen, zoals de koloniale kerken Pomata en Juli en de tempel.

Vanuit Copacabana kunt u prima de oude tempels van Isla del Sol en het Titicacameer verkennen. Isla del Sol wordt ook wel het heilige Inca eiland genoemd. De Inka’s geloofden dat de zon en de stichters van het Inka-imperium, Manko Kapac en Mama Ocllo, hier zijn geboren. Vandaar dat hier ook de zonnetempel Pilcocaina is gelegen.

 • Wat een grandioos avontuur was deze reis!

  Als ondersteunend monteur heb ik veel te doen gehad, lange dagen gemaakt en vaak tot diep in de nacht gesleuteld. Desalniettemin, ging ik bijna elke nacht moe, stoffig, maar érg voldaan met …

  Lees verder
 • Bijna 16.000 km samen in een auto; samen lachen, soms huilen en elkaar er door sleuren, maar vooral; heel veel genieten!

  Twee zussen, in een oude klassieke Volvo 245, scheurend door het landschap van Zuid-Amerika met achter hen aan hun broer en vader in een station Amazone.

  Lees verder
 • Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team...

  Sapa Pana Travel heeft ons begeleid bij de PanAmericana roadtrip. Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team hebben wij, in de relatief korte tijd die wij hadden, veel van de …

  Lees verder
 • Meer laden...
 • Met je eigen Volvo 16.000 km door Zuid Amerika rijden.

  Het begon met een stukje in het Volvo klassieker blad en groeide uit tot …. De auto's halen in de haven bij Buenos Aires. Duizenden kilometers door ongerepte natuur en drukke wegen en …

  Lees verder
 • Wij hebben genoten van een onbezorgde reis met eigen auto door een prachtig Zuid Amerika!

  Medio 2010 schrijven we in voor de Volvo Classics Panamericana, een autoreis dwars door Zuid Amerika. De voorbereiding viel ontzettend mee er werd via de e-mail goed gecommuniceerd. Er werd ons veel …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier