De Petén regio, met het Maya erfgoed Tikal, is een uitgestrekte gebied en zeer dun bevolkt. Deze regio beslaat 1/3 van het oppervlak van Guatemala.

 • Prachtige herfstkleuren!
  Prachtige herfstkleuren!

  in Tikal

 • Tikal
  Tikal

 • Geniet van de rust en het uitzicht
  Geniet van de rust en het uitzicht

  Tikal

 • Flores
  Flores

  En het meer van Petén

 • Indrukwekkend!
  Indrukwekkend!

  Tikal

 • Tikal
  Tikal

  Bijzondere locatie

Het tropische regenwoud in de Petén is het grootste regenwoud van Midden-Amerika en zowel de flora als de fauna is hier zeer gevarieerd. De Maya's hebben op deze plek tweeduizend jaar geleden hun nederzettingen gebouwd en deze historische ceremoniële Maya centra liggen verspreid in dit gebied. De bekendste bezienswaardigheid is het Nationale Park Tikal waar diverse tempels, piramides en pleinen uit de jungle oprijzen.

Nationale Park Tikal

In het hart van het regenwoud, omgeven door weelderige vegetatie, ligt één van debelangrijkste bezienswaardigheden van de Maya beschaving. Het ceremoniële centrum heeft prachtige tempels, paleizen en openbare pleinen. Overblijfselen van woningen liggen verspreid in de omgeving. De verwoeste stad weerspiegelt de culturele evolutie van de Maya's. Van jagen en verzamelen naar landbouw met een uitgebreide religieuze, artistieke en wetenschappelijke cultuur. Op het hoogtepunt, in 700-800 AD, woonde er in deze stad circa 90.000 Maya-indianen. Er zijn meer dan 3.000 afzonderlijke gebouwen die dateren uit 600 BC tot 900 AD, waaronder tempels, woningen, religieuze monumenten en graven, versierd met hiëroglifische inscripties. Opgravingen hier hebben overblijfselen van katoen, tabak, bonen, pompoenen, paprika's en vele vruchten van pre-Columbiaanse oorsprong opgeleverd.

Aanvankelijk werd Tikal in 1931 opgericht als Nationaal monument. Op 26 mei 1955 werd er een Nationaal Park van gemaakt. Tikal Nationaal Park staat op de lijst van Werelderfgoed van Unesco sinds 1979.

 • Ni'Tun Ecolodge

  Ni Tun - Guatemala

  In deze lodge verblijft u op basis van volpension en gaat u meerdere mooie excursies maken naar Maya ruínes in de nabije omgeving. 

  Lees verder
 • La Lancha

  La Lancha - Guatemala

  Deze bijzondere lodge ligt in het regenwoud, dichtbij het Nationale Park Tikal. Eigenaar van deze lodge is Francis Ford Coppola; een bekende Amerikaanse regisseur en filmproducent. 

  Lees verder
 • Camino Real

  Camino Real - Guatemala

  Het Camino Real hotel is uniek gelegen aan het prachtige Peten Itza meer, temidden van de Peten jungle. Een subliem hotel als comfortabele uitvalsbasis ter verkenning van het Tikal …

  Lees verder
 • Familie Jurgens op rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador

  Een rondreis om nooit te vergeten

  Het was een prachtige rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador. Een reis om nooit te vergeten

  Lees verder
 • Schouw

  Het was een onvergetelijk avontuur, een avontuur dat jullie bij Sapa Pana Travel voor ons mogelijk hebben gemaakt !

  Wij hebben een fantastische vakantie gehad en zijn heel blij dat jullie het hebben aangedurfd om voor ons (ik in een rolstoel) een reis samen te stellen! Alles was perfect georganiseerd, zonder …

  Lees verder
 • Peter & Rita in Placencia, Belize

  We hebben een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug!

  We hebben (inderdaad) een fantastische reis naar Guatemala en Belize achter de rug hebben. Jullie lokale partner heeft laten zien de zaken perfect onder controle te hebben: alle pick-ups waren …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier