South AmeriCar Pacific to Atlantic 2016

In mei 2016 werd de South AmeriCar Pacific to Atlantic gereden. De deelnemers reden in hun eigen auto, zoals de naam van de reis al aangeeft, van de Pacifische kust naar de Atlantische kust. Een prachtige route in een exclusief gezelschap.

 • South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel
  South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel

  © Geja Kuiken

  Pin It
 • South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel
  South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel

  Pin It
 • South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel
  South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel

  © Geja Kuiken

  Pin It
 • South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel
  South AmeriCar 2016 by Sapa Pana Travel

  © Geja Kuiken

  Pin It

4 WEKEN | 5 LANDEN | 7000 KILOMETER


Klik hier voor een foto compilatie van deze reis

Tijdens de South AmeriCar Pacific to Atlantic 2016 reden we in vier weken van de Peruaanse hoofdstad Lima via een spectaculaire route naar het beroemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro.

We startten de reis in de woestijnachtige kuststreek van Peru. Na een bezoek aan de Nasca lijnen reden we serieus de Andes in, waarbij we op weg naar de Heilige Vallei hoogtes van meer dan 4500 meter passeerden. De weidsheid en enorme leegte van de Peruaanse hoogvlakte werd afgewisseld met vruchtbare valleien en kleine traditionele dorpjes. Vanuit de Heilige Vallei hadden we de gelegenheid om de beroemde Incastad Machu Picchu te bezoeken en de koloniale stad  Cuzco, zonder twijfel één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. We reden verder langs de oever van Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld dat we uitendelijk zelfs met een klein veer over staken. 

Via de bruisende Boliviaanse  metropool La Paz, waar ons een ware explosie van geuren, kleuren en geluiden te wachten stond, reisden we door naar de Atacama woestijn in Chili, welke geldt als de droogste plek op aarde. Om deze woestijn te bereiken, moesten we een hoge bergpas oversteken met een grenspost op ruim 4600 meter hoogte. We passeerden majestueuze vulkaan toppen en kleine bergmeren, waar zwermen flamingo’s leven en waar kuddes Vicuña’s komen om te drinken. Vanuit het aantrekkelijke plaatsje San Pedro de Atacama, een kleine oase temidden van de woestijn, reisden we door naar Argentinië . Opnieuw stond ons een spectaculaire bergpas te wachten met eindeloze vergezichten. We passeerden enkele zoutmeren om uiteindelijk via een fraaie bergweg door een uniek stuk subtropisch regenwoud Salta te bereiken. Nadat we de Andes achter ons lieten, maakten we kennis met de eindeloze pampa’s van Argentinië.

Voordat we de Braziliaanse grens passeerden, konden we de overblijfselen van historische Jesuïten Missieposten bekijken en de Argentijnse zijde van de Watervallen. In Brazilië verbleven we op een werkelijk unieke plek in het nationale park Foz do Iguaçu, op loopafstand van de na beneden denderende watermassa, die geheel terecht is uitgeroepen tot één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Het lukte ons zelfs om toestemming te krijgen de  auto's mee te nemen in het Nationale Park!! 

Het laatste deel van onze reis bracht ons in Sao Paulo, het economische hart van Zuid-Amerika en voordat we Rio bereikten, beleefden we nog twee prachtige droometappes door het Mata Atlantica regenwoud, waarbij we een tussenstop maakten in het schilderachtige kustplaatsje Paraty. Met de aankomst op de Copacabana beleefden we onze 'Grande Finale' van deze droomreis met eigen auto!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier