Het La Casa del Farol boutique hotel is gelegen in het stadshart van Santa Marta. Het is een kleinschalig hotel met slechts 12 kamers. Iedere kamer is gewijd aan een bekende wereldstad. 

Het hotel is gevestigd in een historisch pand, onderverdeeld in twee gedeeltes die behoren tot verschillende perioden uit de geschiedenis van Colombia. Het koloniale gedeelte dateert uit 1730, gebouwd door de Spaanse Don Pedro de Sales. Zo vindt u hier kamers welke u doen denken aan het klassieke Rome, de tijden van ‘dolce vita’, het oude Havana óf de New Yorkse Avantgarde. De junior suites in het koloniale gedeelte van dit hotel zijn ingericht in de stijl van verschillende grote steden uit de hele wereld, zoals Kaapstad, het romantische Parijs, Havana, Rome, Shanghai, Beijing óf Barcelona. Tevens is er een ruime suite welke doet denken aan de moderne stad, met sporen van grote kunstenaars en architecten van de twintigste eeuw.

Het Republikeinse gedeelte behoort tot het fenomeen dat zich in de 19e eeuw ontwikkelde, met veel Franse, Italiaanse en Engelse invloeden. Kamers in dit gedeelte van het hotel zijn gekoppeld aan personen die belangrijk waren in het creëren van een onafhankelijke republiek in Colombia, zoals Joaquín de Mier, ‘La Pola’ antionio Nariño of Simon Bolivar.

Het hotel beschikt over een zwembad, een jacuzzi en een terras met uitzichten over de kathedraal. In het hotel  kunt u heerlijk ontspannen tijdens een massage door één van de goede masseurs. Als gast wordt u hier ondergedompeld in een kosmopolitische sfeer en geniet u van het comfort van de huidige moderne tijd. 

Meer weten? KLIK HIER voor de eigen website van het hotel.

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier