Ongeveer de helft van de Costaricaanse bevolking woont in San José of in het direct aangrenzende buitengebied.

 • San José
  San José

 • San José
  San José

 • San José
  San José

 • San José
  San José

 • San José
  San José

 • San José
  San José

San José (1738) werd in 1823 de hoofdstad van Costa Rica. San José is een gezellige en kosmopolitische stad, mooi gelegen in een vallei en omringd door een berglandschap en imposante (enkele nog actieve) vulkanen. De stad ligt op iets meer dan 1000 meter hoogte en om die reden is het er nooit extreem heet en koelt het er in de avond lekker af.

San José is het culturele en politieke centrum van het land. Het dorp “Chepe”, een klein dorp met zeer vruchtbare grond, groeide uit tot de stad San José door de introductie en het succes van de koffieplantages. 

In het centrum van San José zijn de Avenida Central en de Plaza de la Cultura een bezoek waard. Dit is een voetgangersgebied met restaurantjes en cafés, bloemenwinkels, het nationale theater, één van de mooiste historische gebouwen van de stad, en het goudmuseum met een bijzondere precolumbiaanse collectie.

San José is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van de omringende vallei met regenwouden, mooie watervallen, koffieplantages, zip-lijnen voor en rivieren voor watersport, zoals raften.

Wist u dat San José de derde stad in de wereld was, na New York en Parijs, bij het in gebruik nemen van elektrische energie? 

 

Alajuela

U kunt er ook voor kiezen om na aankomst of voor uw vertrek in de buurt van Alajuela te verblijven. Deze plaats ligt dichterbij het internationale vliegveld dan de hoofdstad San Jose en in de omgeving van deze plaats zijn, midden in de natuur, enkele prima accommodaties te vinden. Vlakbij Alajuela, 45 minuten rijden, vindt u de eerste interessante bezienswaardigheden van Costa Rica, als de actieve Poas vulkaan of de mooie omgeving van de Vredes-watervallen, La Cataratas del Paz.

 • Xandari Plantation, Alajuela

  Xandari Plantation - Costa Rica

  Deze mooie accommodatie is schitterend gelegen op een heuvel in de buurt van Alajuela en kijkt uit over San José. 

  Lees verder
 • Boutique hotel Jade, San Jose

  Boutique hotel Jade - Costa Rica

  Dit kleine hotel, met Europees management, is gelegen in het meest aantrekkelijke deel van de stad. Het hotel beschikt over ruime kamers, die allemaal uitgerust zijn met een airconditioning. 

  Lees verder
 • Hotel Grano de Oro, Costa Rica

  Hotel Grano de Oro - Costa Rica

  Grano de Oro wordt in Costa Rica gebruikt om te verwijzen naar de koffieboon. De oprichters van het hotel werden verliefd op het idee dat dit kleine fruit zo waardevol kan zijn. 

  Lees verder
 • Meer laden..
 • Peace Lodge, Cataratas del Paz

  Peace Lodge - Costa Rica

  Deze lodge is op ruim 1 uur rijden van het internationale vliegveld gelegen en wordt omringd door prachtige natuur. De accommodatie ligt bij het nationale park Cataratas del Paz en maakt onderdeel …

  Lees verder
 • El Silencio | Costa Rica

  El Silencio - Costa Rica

  El Silencio is gelegen op een unieke locatie tussen de bergen, waar u de magie van het nevelwoud kunt ervaren!

  Lees verder
 • Costa Rica

  Costa Rica, wat een mooie ervaring !

  We hadden speciale wensen voor een speciale reis, waarin we met kinderen en aanhang ons 35 jarig huwelijk vierden. Niet te lang / niet te kort, niet te ver / niet te dichtbij, avontuur / luxe / …

  Lees verder
 • Costa Rica

  Voor de tweede keer naar Costa Rica

  8 jaar geleden bezocht ik Costa Rica voor het eerst. Destijds raakte ik al onder de indruk van de overweldigende natuur en de toegankelijkheid van de bevolking. Om het plaatje te completeren besloot …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier