Bodega Salentein, Argentinië

Posada Salentein is gelegen in Valle de Uco, circa 100 km van Mendoza stad. Het is een bijzondere, kleinschalige, comfortabele Posada, in het hart van de wijngaarden van Bodega Salentein.

 • Salentein
  Salentein

  Bodega Salentein

 • Salentein
  Salentein

  Killka

 • Salentein
  Salentein

  Posada Salentein

 • Salentein
  Salentein

  Posada Salentein

 • Salentein
  Salentein

  Killka

 • Salentein
  Salentein

  Bodega Salentein

 • Salentein
  Salentein

  José Galante, oenoloog bij Salentein Wines

 • Salentein
  Salentein

  Posada Salentein

 • Salentein
  Salentein

  Posada Salentein

 • Salentein
  Salentein

  Posada Salentein

Men verwelkomt hier de gasten om te genieten van al het moois wat deze regio te bieden heeft; het overweldigende Andesgebergte, de zon en de fantastische wijnen. Activiteit is er mogelijk in de vorm van schitterende wandelingen of paardrijdtochten. De trotse eigenaar van Bodega Salentein is wijlen dhr. Mijndert Pon van Pon Holding.

Op het prachtige landgoed van Salentein, temidden van de wijngaarden, staat een indrukwekkend cultureel en gastronomisch centrum met een oppervlakte van 5000 m2. Het centrum is gebouwd op de toegang naar de heilige plek waar vroeger de Huarpes indianen naar de sterren keken. Het cultureel centrum draagt de naam ‘Killka’, wat in het dialect van de Huarpes indianen ‘toegang’ betekent.

Killka

Wist u dat het Killka museum bij Bodega Salentein in Argentinië een 'must' is voor kunstliefhebbers? 
Hier wordt een kunstcollectie tentoongesteld met eigentijdse kunst uit Argentinië en 19e en 20ste eeuw kunst uit Nederland. In de Argentijnse collectie vindt u werken van gerenommeerde kunstenaars, maar ook prachtig werk van nieuwe zeer talentvolle kunstenaars. Alle kunst heeft een hoog niveau en een diepe blik op de essentie van Argentinië. In de Nederlandse collectie vindt u schilderijen van klassieke Nederlandse landschappen en het dagelijkse leven. De Nederlandse kunstenaars hebben getracht hun omgeving zeer gedetailleerd weer te geven met al hun dagelijkse gebeurtenissen.

Wine & Dine

Het Killka restaurant biedt plaats aan ruim 80 gasten. Bij Salentein en Killka draait alles om wijn en kunst, of wel in een artistieke ambiance kunt u hier op goed niveau culinair genieten met fantastische bijpassende wijnen van de eigen bodega. De ongedwongen sfeer, de mooie landelijke omgeving temidden van de wijngaarden, de mooie kunst en de uitstekende gastronomie maken dit tot een heel bijzonder, niet te missen, restaurant. 

.........................................................................................

In Nederland kent de naam 'Salentein' een rijke historie. Al in stukken uit 1730 wordt er melding gemaakt van huis 'de Salentein'.

Precies 250 jaar later, in 1980, komt het in 'de boeken' van de familie Pon terecht als wijlen Mijndert Pon het verwaarloosde landgoed en de gebouwen te Nijkerk koopt. Na een twee jaar durende restauratie word in 1982 het hoofdgebouw in gebruik genomen als kantoor voor Pon Holdings. Een jaar later, eind 1983, opent Restaurant "de Salentein" zijn deuren in het voormalige Koetshuis en de Dorsmolen.

Sinds enkele jaren heeft ook de SALENTEIN FAMILY OF WINES hier haar Europese basis. Restaurant 'DE SALENTEIN', het officiële huisrestaurant van de Salentein Bodegas; Bodega Salentein, Bodega El Portillo en Bodega Callia. De cirkel is rond !

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier