Het charmante Sol y Luna hotel is gelegen in het hart van de Heilige Vallei, een prachtige accommodatie waar u direct een thuisgevoel zult hebben!

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

 • Sol y Luna Lodge & Spa
  Sol y Luna Lodge & Spa

In 1996 kwamen Franz en Petit, eigenaren van dit hotel, naar de Heilige Vallei. Zij wilden hier een school beginnen voor kansarme kinderen uit de omgeving. Om deze droom waar te kunnen maken hadden zij een inkomstenbron nodig en zij besloten een luxe boutique hotel te starten. Hun droom is uitgekomen: een prachtig hotel waar ze u hartelijk ontvangen én een school waar het aantal schoolkinderen nog steeds toeneemt. Tijdens uw verblijf kunt u uiteraard ook een bezoek brengen aan deze school. Meer weten over deze school?

De eigenaren van het hotel zijn trots op Peru en dat zult u zelf gaan ervaren in het hotel. De medewerkers van Sol y Luna hebben persoonlijke service hoog in het vaandel staan. In de algemene ruimten van het Sol y Luna hotel vindt u prachtige (klei)muurschilderingen van de kunstenaar Federico Bauer, geïnspireerd door de omgeving van de Heilige Vallei. 

Sol y Luna heeft 43 casitas (huisjes), welke verdeeld zijn in drie categorieën. Alle casitas hebben privé-faciliteiten, zoals badkamer met douche en bad, verwarming, WiFi, kluis, televisie en privé terras met uitzicht op de tuinen. De 28 standaard casitas zijn de kleinste huisjes van het hotel. De 10 deluxe casitas zijn ruimer dan de standard casitas en beschikken over een gescheiden douche en  bad. De 5 premium casitas zijn de meest luxe huisjes van het hotel. Deze hebben een aparte woon- en slaapkamer en een jacuzzi op het terras. U kunt vanuit uw badkamer en vanuit uw woonkamer het terras oplopen. Alle casitas hebben veel lichtinval en zijn gebouwd in harmonie met de natuurlijke omgeving. De prachtige tuinen en de bergen op de achtergrond dragen bij aan prachtige uitzichten.

De prachtige tuinen van dit hotel zijn complementair aan de Yacu Wasi Spa. Hier kunt u heerlijk ontspannen na een enerverende dag met veel nieuwe indrukken. Laat u verwennen met een lichaamsbehandeling, massage of heerlijk bad. Een sauna en een jacuzzi zijn hier uiteraard ook beschikbaar. Op diverse ochtenden kunt u deelnemen aan yoga les; als dat niet heerlijk wakker worden is!

De keuken van Sol y Luna gebruikt de smaken en geuren van de Heilige Vallei en geeft deze een eigentijdse ingeving. Deze heerlijke gerechten zijn seizoensgebonden en worden bereid met lokale producten. Van de lokale producten wordt een groot deel biologisch geteeld in de eigen moestuin. Het hotel beschikt over twee restaurants;

Wayra restaurant
In dit restaurant heerst een plezierige casual sfeer. Op het menu staan lokale, seizoensgebonden producten. Elk diner is uniek dankzij de diversiteit aan ingrediënten en de altijd wisselende bereidingswijze. Het serviceniveau ligt hier hoog, om er zo voor te zorgen dat uw beleving op alle fronten geweldig is.

Killa Wasi restaurant
Dit restaurant bestaat uit twee verdiepingen; een bar en eetkamer gecombineerd met ruimte voor circa 100 gasten. Het menu in dit restaurant is meer fine dine met een grotere diversiteit aan (lokale) gerechten én meer exclusieve gerechten. 

Als gast zult u zich hier niet snel vervelen. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen in de direct omgeving van het hotel. Denkt u aan; paardrijden, mountainbiken, wandelen, kajakken, bezoeken van archeologische bezienswaardigheden én veel meer! Alle activiteiten zijn zo georganiseerd dat u in contact komt met de lokale bevolking en veel leert over de cultuur. Een onvergetelijke ervaring!

Meer weten? KLIK HIER voor de eigen website van het hotel.

Relais_et_Chateaux Logo.png
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier