Reizen met kinderen

Op zoek naar een zorgeloze, luxe, individuele rondreis met kind(eren) naar Midden- en/of Zuid-Amerika? 

Wij bieden u maatwerk op basis van úw persoonlijke wensen en rekening houdend met uw eerdere reiservaringen.

Emma (2005), dochter van Johan & Sylvia - founders van Sapa Pana Travel, is inmiddels al 'ervaren' in het reizen. 

...........................................................................

Johan & Sylvia; 'Reizen met kind(eren) is iets wat we iedere ouder kunnen aanraden! Het is geweldig om je kind(eren) te laten kennismaken met andere culturen, nieuwe flora en fauna en bovenal om met elkaar, als gezin, te genieten van een bijzondere reiservaring op een bijzondere bestemming.'

............................................................................


Vanzelfsprekend houden we bij het samenstellen van de reis rekening met uw kinderen; Wel of geen extra bed op de kamer van de ouders ? Een en-suite kamer ? Welke kinderactiviteiten zijn voorhanden op de bestemming ? Is de reisroute niet te complex, bovenal te zwaar, voor de kinderen ? Komt men bij deze reisroute op hoogte of in malaria gebieden ? En véél meer...

Belangrijke zaken bij het reizen met kinderen:

Klimaat en seizoen

In onze ZOMER vakantie kunt u prima op reis naar Latijns Amerika. U moet wel rekening houden met de 'winter' op het zuidelijk halfrond én in een aantal landen is het 'regenseizoen' aangebroken. Dit wil overigens zeker niet zeggen dat het dan de gehele dag regent of heel koud is. In sommige tropische gebieden is het in de winter juist heel aangenaam. Reizend met kinderen, in deze periode, willen wij u met name de volgende landen aanraden; Alle landen in Midden-Amerika, Ecuador met Galapagos eilanden, Peru, Brazilië, noorden van Argentinië & Chili en Colombia.
In onze KERST vakantie is het op het zuidelijk halfrond 'zomer'. Reizen met kinderen, in deze periode, heeft geen beperkingen, d.w.z. we kunnen u heel Latijns Amerika aanbevelen. Begint u wel op tijd met het plannen van de reis, want in alle landen van Latijns Amerika is deze periode het toeristisch hoogseizoen !

Veiligheid en infrastructuur

Uiteraard wilt u de veiligheid van uw gezin waarborgen. Hoewel het onmogelijk is om alle risico's uit te sluiten, is het uiteraard wel mogelijk om bij de keuze van uw bestemming rekening te houden met die zaken die de veiligheid vergroten. Ook gezondheidsrisico's horen bij veiligheid. Malaria is zeker iets om rekening mee te houden. Veel ouders met jongere kinderen reizen liever niet naar malariagebieden. Niet alleen vanwege het risico op deze ziekte maar ook omdat jongere kinderen vaak moeite hebben met het slikken van malariatabletten. Het is ook belangrijk om te weten hoe de infrastructuur van een land is. De kwaliteit van de wegen en het openbaar vervoer verschilt aanzienlijk per land en zelfs per regio. Het is altijd verstandiger om te vragen naar vertrek- en aankomsttijden dan naar het aantal af te leggen kilometers.

BELANGRIJK:

Sinds 26 juni 2012 mogen kinderen niet meer in het paspoort van hun ouders staan en reizen zij dus met een eigen paspoort.

Tot slot, heeft u een aanvulling, vanuit eigen reiservaring(en) met kinderen, laat het ons weten!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier