Wat is de beste reisperiode voor Uruguay?

Uruguay | Colonia
Uruguay | Colonia

U kunt het gehele jaar reizen naar Uruguay. De beste reisperiode voor Uruguay is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. Door de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Uruguay precies tegenovergesteld ten opzichte van de seizoenen in Europa.

Klimaat

De periode december tot en met februari het warmste is in Uruguay. In de zomermaanden is het gemiddeld 26 tot 30 graden. Landinwaarts kan het nog iets warmer worden. Langs de kust zijn extreme temperaturen van boven de 35 graden vrij zeldzaam. Dit komt omdat er langs de kust meestal een lichte bries staat, welke de temperaturen lager houdt. De maanden juni, juli en augustus zijn het koudste. In deze periode liggen de temperaturen rond de 14 graden. Tijdens koude winters kan de temperatuur dalen tot het vriespunt. In de andere maanden is het vaak rond de 20 graden. Neerslag bestaat voornamelijk uit regen en valt het hele jaar door ongeveer gelijk. Er valt ongeveer 1000mm per jaar.

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

De kerstvakantie is een goede reisperiode voor Uruguay. Het is wel belangrijk om dit van te voren goed te plannen, omdat het in alle landen in Latijns – Amerika toeristisch hoogseizoen is. U kunt een reis naar Uruguay combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan ArgentiniëBrazilië en Antarctica. Uruguay is zeer kindvriendelijk, Uruguayanen houden van kinderen. Bij enkele accommodaties is het mogelijk dat er een minimale leeftijdsgrens is, dit is echter sporadisch. De meeste restaurants hebben kinderstoelen en in de meeste hotels zijn kinderbedden en – stoelen aanwezig. De kustregio zal uw kinderen aanspreken, maar ook het verblijf op een Estancia zal een indruk op hen achterlaten. Wist u dat de hoofdstad Montevideo, de op één na veiligste hoofdstad ter wereld is? Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier