Wat is de beste reisperiode voor Suriname?

Suriname | Groen, groener, groenst!
Suriname | Groen, groener, groenst!

© Sapa Pana Travel

U kunt het gehele jaar reizen naar Suriname. De beste reisperiode voor Suriname is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. 

Suriname ligt dicht bij de evenaar, waardoor  het  er het gehele jaar door tropisch warm is. In Suriname spreekt men over de grote droge tijd, de grote regentijd, de kleine droge tijd en de kleine regentijd. De kleine regentijd loopt van begin december tot eind januari, daarna heb je de kleine droge tijd welke loopt van eind januari tot eind april. Vervolgens loopt de grote regentijd van eind april tot half augustus en de grote droge tijd van half augustus tot eind november. Wanneer u dieren wilt spotten in het regenwoud, dan is het aan te raden om wat meer in de droge regentijd te reizen, omdat o.a. de waterstand dan wat lager is.  Goed om te weten; wanneer u een bezoek wilt brengen aan één van de lodges die meer stroomopwaarts aan de Boven-Suriname rivier ligt, dan bent u - zeker aan het einde van de droge tijd - vaak beduidend langer onderweg dan in een andere periode. Dit is omdat u dan bij de zogenaamde 'soela’s' (de stroomversnellingen) uit de boot moet en de boot met mankracht over de stroomversnellingen moet worden gesleept. In overleg met uw persoonlijke wensen kijken we graag wat voor u de beste reisperiode is. 

De zeeschildpadden leggen hun eieren van half januari tot begin augustus. Zeer bijzondere schildpaddensoorten zoals de enorme lederschildpad, de soepschildpad, en als u veel geluk heeft de warana en karet schildpad, komen in deze periode aan land om hun eieren te leggen, onder meer op het strand bij het natuurreservaat Matapica en bij Galibi,  ongeveer twee uur varen van Albina, in het oosten van Suriname. 

Klimaat

Het klimaat in Suriname wordt gekenmerkt door veel zonuren en veel neerslag. De neerslag valt vaak in zeer stevige, korte verkoelende buien en meestal in de namiddag of in de nacht. Zoals het gezegde 'na de regen weer zonneschijn', zal het na de regen snel weer opklaren en u mag verwachten dat de zon dan weer stevig kan branden. 

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

De zomervakantie is de beste reisperiode voor Suriname wanneer u reist met kinderen. Desgewenst zijn de herfst- en kerstvakantie ook prima geschikt. Houdt u er in de kerstvakantie wel rekening mee dat het drukker zal zijn én dat vluchten eerder vol zijn (in goedkopere tariefsklassen). Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier