Panama kunt u het gehele jaar door goed bezoeken. Doordat het land dicht bij de evenaar ligt, is het er nagenoeg altijd warm en heeft het slechts twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Laat u zich echter niet weerhouden van reizen in het regenseizoen, want de buiten beperken zich meestal alleen tot de namiddag. De beste reistijd voor Panama is dus het gehele jaar door. 

Beste reistijd Panama
Beste reistijd Panama

Weer in Panama

Het droge seizoen loopt in Panama van januari tot en met april, het regenseizoen van mei tot en met december. De meeste regen valt in de maanden september en oktober. Echter is het weer in Panama het hele jaar door goed om te reizen. Het landschap is in de regenperiode prachtig groen en de rivieren zijn voller. Dit is weer gunstiger voor kajakken of raften. De twee seizoenen hebben geen invloed op de temperatuur. Dit schommelt het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Enkel in de hoge berggebieden kan het in de avond flink afkoelen. 

Beste reistijd Panama met kinderen

Reist u samen met uw kinderen, dan is de beste reistijd voor Panama de zomervakantie. Hoewel het op dat moment het regenseizoen is, zult u zien dat het weer in Panama goed is om te reizen. De regen beperkt zich voornamelijk tot in de namiddag en u zult onder de indruk zijn van de prachtige groene natuur. Reist u in de kerstvakantie, dan reist u in de droge periode. Ook dit is een uitstekende reistijd voor Panama. Let wel op, in de kerstvakantie is het ook toeristisch hoogseizoen. Begin dus op tijd met het plannen van uw unieke reis. Wij helpen u hier graag mee en stellen met plezier een luxe rondreis voor het hele gezin samen. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier