Wat is de beste reisperiode voor Nicaragua?

Nicaragua
Nicaragua

U kunt het gehele jaar naar Nicaragua reizen, of wel er is geen beste reisperiode. De temperatuur is het gehele jaar gelijkmatig, tussen de 20 en 35 graden, afhankelijk van de regio waar u bent. Aan de Caribische kust is een hogere vochtigheidsgraad, o.a. door de aanwezigheid van regenwoud.

Klimaat

Het klimaat in Nicaragua is een tropisch klimaat met twee seizoenen. In de periode mei t/m oktober is het regenseizoen en van november t/m april is het het droge seizoen. De aanwezigheid van deze 2 seizoenen is met name zeer goed merkbaar aan de Pacifische kust. De naam zegt het eigenlijk al, in het regenseizoen valt er meer neerslag. Dit zijn korte, hevige tropische buien. Soms zet zo’n regenbui (tijdelijk) de gehele straat onder water. Daarentegen, het regent hier nooit de gehele dag, waardoor u in het regenseizoen ook prima door Nicaragua kunt reizen. In het regenseizoen is juist de natuur op haar mooist; prachtig groen!

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

Alle reguliere schoolvakanties zijn een prima reisperiode. Het land biedt naast prachtige natuurgebieden ook mooie koloniale steden en een idyllische kustlijn. U kunt in Nicaragua prima met een huurauto reizen; ervaar de vrijheid van het reizen met een huurauto!
Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

 • Nicaragua

  Nicaragua is prachtig en we willen er zeker meer van zien!

  Beste Johan en de anderen, dank voor jullie kaartje! We hebben een fantastische vakantie gehad! Nicaragua is prachtig en we willen er zeker meer van zien...

  Lees verder
 • Castenmiller

  Nicaragua, een aanrader !

  In 3 weken hebben wij de westkant van Nicaragua goed leren kennen door er zelf doorheen te rijden met een huurauto (Toyota 4x4 Prado). Het toerisme in Nicaragua is nog niet echt …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier