Wat is de beste reisperiode voor Mexico?

Geniet van zon, zee, strand én nog véél meer wat Mexico u te bieden heeft!!
Geniet van zon, zee, strand én nog véél meer wat Mexico u te bieden heeft!!

U kunt het gehele jaar naar Mexico reizen, of wel er is geen beste reisperiode. Van november tot april is het in Mexico het droge seizoen. In mei begint in het zuiden van Mexico het regenseizoen wat doorloopt naar het noorden tot oktober. Dit betekent echter niet dat het de hele dag regent. Er is wel een grote kans dat er dagelijks een fikse bui valt. Deze buien zijn hevig, maar  kort. Tijdens deze periode is het over het algemeen erg warm en vochtig. Het orkaanseizoen (indien van toepassing) geldt met name voor het schiereiland Yucatán en de Zuidelijke Pacifische kust in de periode van juni tot oktober. 

Klimaat

Door de geografie met hooggebergte in het midden van het land, wat uitloopt naar de beide kustlijnen, kent Mexico vele klimaatzones: van gematigd klimaat tot droge woestijnen en dichte jungle met alles daar tussenin. De kuststreken en de gebieden tot 750 meter hoogte hebben een warm klimaat. De gebieden die wat hoger liggen, van 750 meter tot 2000 meter hoogte, hebben een gematigd klimaat en boven de 2000 meter heerst een koud klimaat.

TIP! De migratie van de Monarchvlinder naar Mexico is ieder jaar ,van januari tot en met maart, en zorgt voor een spectaculair schouwspel. In dezelfde periode kunt u bij de Magdalena baai aan de oostkant van Baja California de imposante grijze walvissen spotten, die dan in deze wateren verblijven en ook ziet u bij het nabij gelegen eiland Espiritu Santo reuzenschildpadden en scholen dolfijnen. Klik hier voor een Unieke Reis, waar een bezoek aan Baja California gecombineerd wordt met de migratie van de Monarch vlinder; een wonder van de natuur!

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

Mexico is een prachtig land om met kinderen te bezoeken en dit is eigenlijk in alle schoolvakanties wel mogelijk. Bezoek de regio Chiapas om veel gebruiken uit de tijd van de Maya’s te ontdekken . Ontmoet indianen van alle leeftijden en geniet samen met uw kinderen van de Latijnse sfeer. Spot kleurrijke vogels zoals  flamingo’s!  Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier