U kunt El Salvador het hele jaar goed bezoeken. Het land heeft een subtropisch klimaat en seizoensgebonden veranderingen zijn er nauwelijks. De beste reistijd voor El Salvador is dus het gehele jaar door. 

Beste reistijd El Salvador
Beste reistijd El Salvador

Het klimaat in El Salvador

El Salvador kent een aangenaam klimaat. Eigenlijk vindt u hier alleen een onderscheid in een regen- en een droge periode. De drogere, koelere maanden zijn van november tot april. Het regenseizoen is van mei tot oktober. El Salvador heeft een subtropisch klimaat en de temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden Celsius. Uitzondering hierop is de koffieregio in het noordwesten van het land, dichtbij de grens met Guatemala. De hoogtes in dit deel van het land liggen tussen de 1000 en 1500 meter, wat zorgt voor een aangenaam gematigd klimaat. In deze regio en rondom de hoofdstad, landinwaarts, is het koeler en is er ook meer kans op regen. 

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

Qua reisperiode zijn alle Nederlandse schoolvakanties geschikt. Het is een geweldige land om samen met uw kinderen te ontdekken. Denkt u aan de vele zeer authentieke dorpjes, het mooie strand waar gesurft kan worden, kajakken in de mangrove en het loslaten van de jonge schildpadden op het strand. Desgewenst kunt u uw reis naar El Salvador combineren met Nicaragua. Meer weten over reizen met kinderen? We helpen u graag verder. 

 

  • FAMILIE JURGENS OP RONDREIS DOOR GUATEMALA, HONDURAS EN EL SALVADOR

    Een rondreis om nooit te vergeten

    Het was een prachtige rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador. Een reis om nooit te vergeten

    Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier