Wat is de beste reisperiode voor Costa Rica?

Costa Rica | ultieme bestemming voor natuurliefhebbers
Costa Rica | ultieme bestemming voor natuurliefhebbers

U kunt het gehele jaar naar Costa Rica reizen, of wel er is geen beste reisperiode. De temperaturen in Costa Rica variëren door het jaar heen nauwelijks. De temperatuur ligt tussen de 20 en 35 graden en is afhankelijk van uw locatie in het land.

Klimaat

Costa Rica heeft twee seizoenen; het regen- en het droge seizoen. Het droge seizoen loopt van november tot april en het regen seizoen van mei tot oktober. Gedurende het regenseizoen kunt u ook prima reizen in Costa Rica. Het regent niet de gehele dag, het gaat om een enkele stortbui waarna het weer goed weer is. De regenbuien zijn over het algemeen verkoelend én de natuur is in deze periode juist heel mooi groen.

Tip! Lederschildpadden nestelen in Costa Rica van november tot januari en met name in de regio Guanacaste. De groene zeelschildpad komt zijn eieren leggen in Tortuguero tussen juli en december.

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

Alle Nederlandse schoolvakanties zijn een goed reisperiode voor een bezoek aan Costa Rica. Costa Rica is een kindvriendelijke bestemming. Door de korte afstanden kunt u  in twee weken de hoogtepunten van het land zien. Mocht u langer willen reizen, dan kunt u Costa Rica desgewenst ook combineren met een ander land.
Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

 • Costa Rica

  Voor de tweede keer naar Costa Rica

  8 jaar geleden bezocht ik Costa Rica voor het eerst. Destijds raakte ik al onder de indruk van de overweldigende natuur en de toegankelijkheid van de bevolking. Om het plaatje te completeren besloot …

  Lees verder
 • Costa Rica

  Costa Rica, wat een mooie ervaring !

  We hadden speciale wensen voor een speciale reis, waarin we met kinderen en aanhang ons 35 jarig huwelijk vierden. Niet te lang / niet te kort, niet te ver / niet te dichtbij, avontuur / luxe / …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier