Wat is de beste reisperiode voor Bolivia?

We love the authenticity of Bolivia!
We love the authenticity of Bolivia!

Bolivia ligt ten zuiden van de evenaar. Dit betekent dat de jaargetijden omgekeerd zijn ten opzichte van Europa. Onze zomer en dus winter in Bolivia, mei t/m september, is de beste reisperiode voor Bolivia. Dit is ook meteen de meest toeristische tijd. De laaglanden in Santa Cruz zijn in deze reisperiode perfect om te bezoeken.

Klimaat

Bolivia kenmerkt zich door een zeer gevarieerd klimaat, dankzij de grote variatie in landschappen en hoogtes. Let erop dat het in het hoogland nogal eens koud kan worden. De zomer betekent in Bolivia het regenseizoen, zeker in het laagland. Dit bemoeilijkt het reizen in sommige gebieden vanwege onbegaanbare wegen, maar het kan wel een stuk avontuurlijker zijn. Tijdens het regenseizoen is het niet zo dat het de gehele dag regent, het gaat met name om een plaatselijke stortbui.  De natste maanden zijn januari en februari.
In het gebied Altiplano bevinden zich steden zoals La Paz en Uyuni. Er valt weinig neerslag, maar er kan wel een koude wind staan. In La Paz kan het bij zonneschijn overdag 25 graden worden terwijl de temperatuur in de nacht weer kan zakken tot het vriespunt. De prachtige zoutvlakte van Uyuni (Salar de Uyuni) is met een oppervlakte van 10.000 km2 de grootste zoutvlakte ter wereld. De beste reisperiode voor deze regio is mei t/m september. In de maand november is Salar de Uyuni de broedplaats van drie soorten  Zuid–Amerikaanse flamingo’s. De flamingo’s zijn het hele jaar door te zien.

De beste reisperiode wanneer u reist met kinderen

Zoals eerder vermeld, is mei t/m september de beste reisperiode voor Bolivia. In deze periode vallen de mei- en zomervakantie. Het is ook mogelijk om tijdens de kerstvakantie naar Bolivia te reizen, wel kan er dan wat vaker een stortbui vallen door het regenseizoen. Desgewenst kunt u een reis naar Bolivia combineren met een bezoek aan de buurlanden Chili en Peru. Bezoek samen met uw kinderen het Titicaca meer, waar u rondom het meer op de eilandjes en de oevers kennis kunt maken met de inheemse  Quechua en Aymara bevolking. Meer weten over reizen met kinderen?

100% maatwerk | 100% Latijns-Amerika | sinds 2003 | U wenst advies?

 • Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team...

  Sapa Pana Travel heeft ons begeleid bij de PanAmericana roadtrip. Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team hebben wij, in de relatief korte tijd die wij hadden, veel van de …

  Lees verder
 • Wat een grandioos avontuur was deze reis!

  Als ondersteunend monteur heb ik veel te doen gehad, lange dagen gemaakt en vaak tot diep in de nacht gesleuteld. Desalniettemin, ging ik bijna elke nacht moe, stoffig, maar érg voldaan met …

  Lees verder
 • Met je eigen Volvo 16.000 km door Zuid Amerika rijden.

  Het begon met een stukje in het Volvo klassieker blad en groeide uit tot …. De auto's halen in de haven bij Buenos Aires. Duizenden kilometers door ongerepte natuur en drukke wegen en …

  Lees verder
 • Meer laden...
 • Bijna 16.000 km samen in een auto; samen lachen, soms huilen en elkaar er door sleuren, maar vooral; heel veel genieten!

  Twee zussen, in een oude klassieke Volvo 245, scheurend door het landschap van Zuid-Amerika met achter hen aan hun broer en vader in een station Amazone.

  Lees verder
 • Wij hebben genoten van een onbezorgde reis met eigen auto door een prachtig Zuid Amerika!

  Medio 2010 schrijven we in voor de Volvo Classics Panamericana, een autoreis dwars door Zuid Amerika. De voorbereiding viel ontzettend mee er werd via de e-mail goed gecommuniceerd. Er werd ons veel …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier